Rôzne

A je to vonku: Výsledky maturít v našom meste, kde napísali testy najlepšie a kde najhoršie?

Je domaturované a študenti s pripnutými stužkami opustili brány stredných škôl. My sme sa teraz pozreli na to, ako zvládli maturanti z nášho mesta písomné skúšky dospelosti zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky.

Ilustračný obrázok k článku A je to vonku: Výsledky maturít v našom meste, kde napísali testy najlepšie a kde najhoršie?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Posledné týždne patrili na slovenských stredných školách veľkej skúške dospelosti. Tá neobišla ani breznianskych maturantov, ktorí ju najskôr skladali v marci písomne a v máji potom predstúpili pred komisie, aby ukázali svoje vedomosti aj pri ústnej odpovedi.

Už sú známe kompletné výsledky externých maturít. V písomných skúškach dospelosti zo slovenského jazyka a literatúry najlepšie obstálo Gymnázium Milana Rastislava Štefánika v Novom Meste nad Váhom s priemernou úspešnosťou školy 83,0 %. V matematike kraľuje celoslovenskému rebríčku Súkromné gymnázium v Bardejove s 92,9 % úspešnosťou školy. My sme sa však pozreli na to, ako sa v písomných maturitných skúškach darilo breznianskym školám.

Zo slovenského jazyka a literatúry malo najvyššiu priemernú úspešnosť školy v našom meste Gymnázium J. Chalupku, keď jeho žiaci dosiahli priemerne 61,5 %. O niečo menej, priemerne 54,4 %, získali maturanti z Obchodnej akadémie a na tretej priečke skončila Hotelová akadémia s percentom úspešnosti 51,7. Najhoršie, s úspešnosťou len 34,0 % dopadla SOŠ techniky a služieb.

Rebríček breznianskych škôl podľa výsledkov písomnej maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry

Poradie Názov školy Ulica Priemerná úspešnosť školy v testovaní v danom predmete (v %)
1. Gymnázium J. Chalupku Štúrova 13 61,5
2. Obchodná akadémia Malinovského 1 54,4
3. Hotelová akadémia Malinovského 1 51,7
4. Súkromná pedagogická a sociálna akadémia EBG Školská 5 38,7
5. SOŠ techniky a služieb Laskomerského 3 34,0

Z matematiky sa maturanti v našom meste zapotili na troch stredných školách. Najlepšie pritom obišlo opäť Gymnázium J. Chalupku, ktoré si prvenstvo vyslúžilo s úspešnosťou 44,1 %. Druhé miesto obsadila Obchodná akadémia s úspešnosťou 32,2 % a najnižšiu úspešnosť zaznamenala SOŠ techniky a služieb a to presne 30,0 %.

Rebríček breznianskych škôl podľa výsledkov písomnej maturitnej skúšky z matematiky

Poradie Názov školy Ulica Priemerná úspešnosť školy v testovaní v danom predmete (v %)
1. Gymnázium J. Chalupku Štúrova 13 44,1
2. Obchodná akadémia Malinovského 1 32,2
3. SOŠ techniky a služieb Laskomerského 3 30,0

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM