Katarína Oravská Rôzne

Aktuálna novinka letnej sezóny: Otvorenie mestskej veže, pozrite sa už teraz do jej útrob!

Napriek tomu, že zvonica nebola počas Dní mesta sprístupnená verejnosti, ako bolo plánované, podarilo sa nám predsa len nazrieť dnu. Prinášame vám unikátne zábery pôvodnej zvonovej technológie aj zvonárovho bytu.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálna novinka letnej sezóny: Otvorenie mestskej veže, pozrite sa už teraz do jej útrob!
Foto: Katarína Oravská

Odštartovala aktuálna letná sezóna na Horehroní. Destinačná organizácia oslovuje návštevníkov viacerými vychytávkami. Absolútnou novinkou letnej sezóny bude však otvorenie mestskej veže.

Zvonica mala byť pre verejnosť slávnostne sprístupnená už na Dňoch mesta. Avšak ako vysvetlil Milan Gemzický, výkonný riaditeľ Klastra Horehronie a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Nízke Tatry Juh, kvôli revíziám, ktoré je ešte nutné vykonať sa tak nestalo.

„Zvonica by svoje brány mala otvoriť v júli po dokončení malých úprav dôležitých pre sprístupnenie verejnosti. Táto skoro dvestoročná veža doposiaľ nikdy nebola na takéto účely využitá,“ povedal Gemzický.

Jej útroby pritom ukrývajú pôvodnú zvonovú technológiu aj zvonárov byt. Na začiatku by mala byť sprístupnená práve zvonová časť a neskôr aj zvonárov byt, ktorý by chceli podľa Gemzického symbolicky zariadiť. Pribudnúť tiež má menšia expozícia zameraná na históriu veže aj mesta.

Pozrite sa do útrob mestskej veže
18
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM