Katarína Oravská Krimi

Banskobystrický boss Černák: Aj keď bola vojna v podsvetí, nevinní a deti sa nezabíjali

Banskobystrický boss Mikuláš Černák dnes vypovedal v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave. On osobne odsudzuje zavraždenie nevinnej ženy a desaťročného chlapca.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický boss Černák: Aj keď bola vojna v podsvetí, nevinní a deti sa nezabíjali
Zdroj: TASR

Banskobystrický boss Mikuláš Černák dnes vypovedal v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave, z ktorej je obžalovaný východoslovenský boss Branislav A. a jeho traja spoločníci, a ktorá sa odohrala ešte v decembri v roku 2004. On osobne odsudzuje zavraždenie nevinnej ženy a desaťročného chlapca.

Čo vypovedal Černák?

Černák, ktorý je za šesť vrážd odsúdený na doživotie, už v marci tohto roku adresoval list z ilavskej väznice na Generálnu prokuratúru, v ktorom informoval o svojich poznatkoch o dvojnásobnej vražde v Moste pri Bratislave. „V roku 2010 som bol vo väzení v Ilave s obžalovaným Branislavom A. Bavili sme sa o veciach, ktoré sa týkali našej obhajoby," povedal Černák. Branislav A. informoval Černáka o priebehu vraždy v Moste. Sprostredkovateľom mal byť Karol M. (nachádza sa stále v Belize – poznámka TASR) a objednávateľom bol Radoslav M.,“ vypovedal ďalej Černák. Podľa jeho slov skupina okolo Branislava A. sa viac razy pokúšala zabiť expolicajta Juraja G. v Nitre a Bojniciach, napokon skupina omylom zabila jeho družku a desaťročného syna.

„Branislav A. sa mi síce nepriznal že on priamo strieľal, ale z viacerých zdrojov z podsvetia som sa dozvedel, že strieľal a som presvedčený, že strieľal práve on. Takého veci sa nerobili za našich čias. Nikdy, aj keď bola vojna v podsvetí. Nezabíjali sa nevinní a vôbec nie deti. Nikdy som na nikoho nevypovedal a som už 17 vo väzení. Konečne som si povedal, že už je tomu dosť a budem vypovedať o podsvetí. To, že teraz vypovedám voči Karolovi M. a Branislavovi A., nie je nič osobné. Bol som gangster, ale nikdy som nezabíjal nevinných a deti,“ zdôraznil mimo iného Černák. Banskobystrického bossa na dnešné pojednávanie, ktoré sa koná v bratislavskej väznici, eskortovali za prísnych bezpečnostných opatrení. Počas konfrontácie Černáka s Branislavom A. došlo medzi obidvoma odsúdenými k viacerým hádkam.

Černák je podľa Branislava A. krysa

„Ja sa s odsúdenými nebavím o svojich trestných veciach. Nikdy. Bavím sa o tom len s advokátmi. Ty krysa vypovedáš len preto, lebo o pár rokov budeš mať podmienečné prepustenie a myslíš, že ťa pustia. Keď nie, tak budeš bývať v Ilave veľmi dlho,“ zareagoval na jeho výpoveď Branislav A. Podľa jeho slov sa Černák chce len pomstiť Karolovi M. a už od roku 2002 spolupracuje s políciou a je podľa neho „konfidentom“. „Kvôli tebe ma vykopli z Ilavy,“ vyhlásil ešte.

Keďže sa nedostavil ani jeden z ďalších siedmich predvolaných svedkov, predseda senátu proces odročil na 8. a 9. októbra.

Mikuláš Černák
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM