Katarína Oravská Správy

Beh ulicami Jasenia s rekordným počtom účastníkov: Organizátorom nezvýšil guľáš, museli im stačiť párky

Rekordný počet bežcov sa cez víkend postavil na štart šiesteho ročníka Behu ulicami Jasenia. Ako informovala starostka obce v okrese Brezno Elena Kordíková, takto si pripomenuli 69. výročie oslobodenia obce.

Ilustračný obrázok k článku Beh ulicami Jasenia s rekordným počtom účastníkov: Organizátorom nezvýšil guľáš, museli im stačiť párky
Zdroj: TASR

Pred súťažou si pamiatku obetí druhej svetovej vojny v Jasení uctili položením kytice k miestnemu pamätníku. Potom sa na štart postavili účastníci jednotlivých kategórií. Jeden kilometer bežali žiaci, päť kilometrov ženy, dorastenci a veteráni. Pre hlavnú mužskú kategóriu pripravili organizátori desaťkilometrovú trať obcou.

„Prišlo k nám 108 bežcov a 18 detí. V histórii nášho behu je to zatiaľ suverénne najviac účastníkov. Oproti minulému roku sa ich počet takmer zdvojnásobil. Pravdepodobne ich prilákalo najmä príjemné jarné počasie. Objavili sa nám tu úplne nové tváre zo Spiša, od Popradu, zo Skalice, Ružomberka, no mali sme aj bežcov z Poľska. Napriek tomu, že nás počet účastníkov príjemne prekvapil, organizačne sme to zvládli. Všetkých bežcov sme pohostili, tak ako sme sľúbili, guľášom. My, organizátori, sme sa ale museli uspokojiť s párkami,“ povedala Kordíková.

V nedeľu pokračovali v Jasení turistickým pochodom pohorím Nízkych Tatier. Okrem výročia oslobodenia týmto podujatím odštartovali tradičných turistických sto jarných kilometrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM