Eliška Šándorová Kultúra Správy

Benefičný koncert opäť pomôže malým pacientom v Brezne

Piaty ročník podujatia bude tak ako po iné roky nielen skvelým hudobným zážitkom, ale aj šľachetným činom.

Ilustračný obrázok k článku Benefičný koncert opäť pomôže malým pacientom v Brezne
7
Galéria
Zdroj: Facebook podujatia

Osud chorých pacientov detského oddelenia breznianskej nemocnice nie je štedrým darcom ľahostajný. Dôkazom sú úspešné štyri predchádzajúce ročníky. Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť a v stredu 4. októbra o 18.00 zavítajte do Mestského domu kultúry v Brezne.

Tohtoročný benefičný koncert bude s novinkami. Podujatie usporiada nemocnica premiérovo spolu s mestom. Hostí poteší aj vynovená sála priestorov kultúrneho domu.

Koktail hudby

Na pódiu sa už tradične predvedú mladé a nádejné talenty z regiónu, ale aj známe stálice slovenskej hudobnej scény. Vystúpi Julianka Kvietková a Emma Muriňáková, detský folklórny súbor Šťastné detstvo. Koncert vyvrcholí vystúpeniami hudobného virtuóza Michala Červienku a známeho pesničkára Martina Geišberga.

„Divákom chceme priniesť ešte kvalitnejší kultúrny a hudobný zážitok. Veríme, že sa nám podarí vo väčšej miere osloviť aj verejnosť, aby podporila peknú myšlienku, či už priamo na koncerte alebo kedykoľvek počas roka. Myslíme si, že deti z nášho regiónu si to určite zaslúžia,“ povedali dlhoroční organizátori Zuzana a Pavel Ambrosovci.

Pomoc malým pacientom

Pred dvoma rokmi sa podarilo vyzbierať 1866 eur. Výťažok z benefičného koncertu použilo detské oddelenie na nákup infúznej pumpy. Vlani pomohli darcovia zlepšiť vybavenie aj novorodeneckého oddelenia, rovnako tak bude i tento rok.

„Ak budú darcovia štedrí, do budúcnosti by sme okrem detského oddelenia radi podporili aj konkrétne rodiny s deťmi, ktoré postihol ťažký osud v podobe ochorenia alebo závažného zdravotného problému,“ plánujú manželia Ambrosovci. V prípade, že chcete podať pomocnú ruku, môžete tak urobiť kedykoľvek počas roka.

V OBRAZOCH: Benefičný koncert pre pacientov v breznianskej nemocnici
7
Galéria
Zdroj: Facebook podujatia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM