Katarína Oravská Rôzne

Benefičný koncert pre detské oddelenie: Výťažok pôjde na kúpu prístrojov

V nedeľu o 18.00 sa bude konať v mestskom dome kultúry Benefičný koncert pre Detské oddelenie Nemocnice s poliklinikou Brezno. Vybrané finančné prostriedky budú použité na nákup bilirubinometra a CRP analyzátora.

Ilustračný obrázok k článku Benefičný koncert pre detské oddelenie: Výťažok pôjde na kúpu prístrojov
Zdroj: TASR

Ide o druhý ročník benefičného koncertu. V Mestskom dome kultúry Brezno si tak môžete pozrieť vystúpenia hudobníkov, spevákov a tanečníkov a zároveň prispieť na dobrú vec.

Benefičný koncert oficiálne organizuje Detské a novorodenecké oddelenie Nemocnice s poliklinikou v Brezne pod záštitou riaditeľa Antona Bučka a primára Norberta Surového v spolupráci s mestským kultúrnym strediskom.

Na organizácii podujatia spolupracuje aj Pavel Ambros s manželkou Zuzanou. Práve tá prišla s týmto nápadom. Zuzana Ambrosová, toho času na materskej dovolenke, je sekundárnou lekárkou na detskom oddelení v breznianskej nemocnici.

Pomoc malým pacientom

V nedeľu na benefičnom koncerte vystúpia Eva Wolframová, Danielka Švantnerová, Ľudová hudba Slančíkovci, Fáber Dance School, Silo a lampa svieť a Michal Červienka. Vybrané finančné prostriedky budú použité na nákup bilirubinometra a CRP analyzátora.

„CRP analyzátor je prístroj, ktorý z kvapky krvi z prsta malého pacienta určí CRP. Podľa tejto hodnoty sa lekár rozhoduje, či bude alebo nebude ordinovať antibiotiká. Transkutánny bilirubinometer funguje podobne ako bezdotykový teplomer. Jednoduchým posvietením na kožu novorodenca určí hodnotu bilirubínu, teda stupeň novorodeneckej žltačky. Oba prístroje lekárom nielen uľahčia prácu, ale hlavne malých pacientov uchránia od opakovaných odberov krvi, ktorých sa mnohí tak obávajú,“ povedal Ambros.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM