Kultúra

Benefičný koncert sa opäť podaril: Výťažok pomôže pacientom s respiračnými ochoreniami

Piaty ročník benefičného koncertu usporiadalo detské oddelenie Nemocnice s poliklinikou v Brezne premiérovo spolu s mestom. Ako sa vyzbieraná suma rozdelí?

Ilustračný obrázok k článku Benefičný koncert sa opäť podaril: Výťažok pomôže pacientom s respiračnými ochoreniami
Zdroj: TASR

Kto sa minulý týždeň v stredu zúčastnil na benefičnom koncerte a podporil dobrú myšlienku finančnou čiastkou, pomohol novorodeneckému a detskému oddeleniu breznianskej nemocnice. Výťažok použijú na kúpu inhalátora s nebulizátorom, ktorý sa používa na liečbu respiračných ochorení.

Umelecký zážitok

Organizátori spojili sily, aby divákom vo vynovenej sále mestského domu kultúry priniesli ešte kvalitnejší kultúrny a hudobný zážitok. Podujatie si nenechali ujsť tí, ktorí chceli finančne podporiť detské oddelenie a zároveň byť súčasťou nádherného kultúrneho večera.

Úvod koncertu sa niesol v tónoch akordeónu hudobného virtuóza a veľkého podporovateľa benefície Michala Červienku. Zaspievala Julianka Kvietková a Emma Muriňáková, krásu folklórneho umenia predviedlo Šťastné detstvo. Koncert vyvrcholil vystúpením známeho pesničkára Martina Geišberga.

Za mesto Brezno sa organizátorom ako aj účinkujúcim poďakovala viceprimátorka Petra Dzurmanová, ktorá zároveň vrchnej sestre Zine Veždúrovej odovzdala kyticu kvetov a symbolicky sa tak poďakovala za nesmierne dôležitú, no častokrát prehliadanú prácu zdravotných sestier.

Špeciálne slová vďaky patria nositeľke skvelej myšlienky Zuzane Ambrosovej a všetkým divákom, ktorí podujatie svojou účasťou a dobrovoľným finančným príspevkom podporili. Výťažok z koncertu bol 1011,05 eura.

Komu pomôžu?

Finančné prostriedky použije nemocnica na kúpu technického a prístrojového vybavenia. Okrem už spomínaného inhalátora majú do budúcnosti v pláne aj zakúpenie prenosného monitoru vitálnych funkcií pre novorodenecké oddelenie.

Jedným takýmto zariadením je už vybavené detské oddelenie, práve vďaka príspevku z benefičného koncertu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM