Katarína Oravská Správy

Bez dáždnika ani nechoďte z domu: Takýto lejak má zasiahnuť Brezno!

Pripravte sa na poriadny lejak! Meteorológovia vydali pre okres Brezno výstrahu pred dažďom. Kedy by ste radšej bez dáždnika ani nemali vychádzať z príbytkov?

Ilustračný obrázok k článku Bez dáždnika ani nechoďte z domu: Takýto lejak má zasiahnuť Brezno!
Zdroj: TASR

Chystajte si dáždniky, má u nás totiž poriadne zapršať. „V okrese Brezno sa miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 25 – 40 mm.,“ uvádza na svojej stránke Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Meteorológovia preto pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa pred dažďom. Tá platí pre utorok od 14:00 do stredy šiestej hodiny ráno.

Tento úhrn zrážok podľa slov meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ píše sa ďalej na SHMÚ.

Okrem dažďa však treba byť na pozore aj pred vetrom. „V okrese Brezno sa v polohách nad cca 1000 m n. m. miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 25 – 35 m/s (90 – 125 km/h),“ uvádzajú meteorológovia, a preto u nás vydali aj výstraha druhého stupňa pred vetrom, ktorá platí od zajtra 20:00 do 15:00 hod. v stredu.

Ako dodávajú, táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM