Krimi

Bleskový zásah polície: Muž (50) z Brezna kradol v RK, do pivnice bytového domu išiel naisto!

Na krajskom operačnom stredisku Policajného zboru v Žiline v piatok predpoludním prijali telefonický podnet od občana z Ružomberka, ktorý oznámil podozrenie z majetkovej trestnej činnosti. Do piatich minút od podnetu dopravná policajná hliadka zastavila na Bystrickej ceste vozidlo Mercedes Benz.

Ilustračný obrázok k článku Bleskový zásah polície: Muž (50) z Brezna kradol v RK, do pivnice bytového domu išiel naisto!
Zdroj: Policajný zbor SR

Vo vozidle sa nachádzali dvaja muži vo veku 50 a 59 rokov, ktorým bola obmedzená osobná sloboda. Policajti na mieste vykonali prehliadku motorového vozidla. Počas jej výkonu jedna z osôb po výzve dobrovoľne vydala bežecké (sedem párov) a zjazdové lyže (dva páry), lyžiarske vaky (štyri), lyžiarske palice (päť párov), stojan na lyže aj pásky na fixáciu lyží.

V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník z Obvodného oddelenia Policajného zboru Ružomberok obvinil 50-ročného muža z Brezna z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. „Obvinený muž prišiel v piatok (14. februára) predpoludním do Ružomberka na motorovom vozidle Mercedes Benz spoločne s 59-ročným kamarátom, ktorého požiadal o odvoz. Následne išiel sám na konkrétne vopred naplánované miesto s úmyslom odcudziť rôzne lyže a jeho kamarát zostal v aute. Vošiel do bytového domu, kde v pivničných priestoroch poškodil dvere a zárubňu na pivnici. Následne z jej priestoru odcudzil lyže, palice, vaky, stojan na lyže a fixačné pásky na lyže. Odcudzené veci naložil do zaparkovaného auta a z miesta odišli. Podozrivé konanie spozoroval všímavý občan, ktorý okamžite telefonoval na políciu. Vykonanými opatreniami policajti zadržali obvineného aj s odcudzenými vecami, krátko po oznámení,“ informoval Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Žiline.

Krádežou športových potrieb vznikla škoda vo výške 2.741.-€ a poškodením dverí a zárubne škoda vo výške 37,90.-€. Poverený príslušník Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Druhý zadržaný muž bol prepustený na slobodu. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Krádež lyžiarskeho výstroja
12
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM