Mário Hanzel Iné športy

Boj do posledného hodu

Hráči ŽP Športu Podbrezová nastúpili na svoj úvodný semifinálový duel tohtoročnej kolkárskej edície ligy majstrov. V domácom prostredí privítali taliansky KK Neumarkt.

Železiari ako úradujúci víťazi Svetového pohára, majú vysoké ambície aj v kolkárskej lige šampiónov. V prvom zápase boli miernym favoritom , no svoju kvalitu mal aj taliansky tím. To sa plne potvrdilo aj v samotnom zápase , keď sa zrodili až tri setové remízy. Žiaľ vo všetkých troch prípadoch na vyšší počet zvalených kolov bodovali hostia, čo im vytvorilo vcelku hrateľnú pozíciu do odvety. Podbrezová začala v domácom prostredí zostra a úvodné sety všetkých troch dvojíc patrili Železiarom. Vo veľkom štýle hral Tomka, ktorý v úvodnom sete dosiahol 175 bodov. Veľmi slušne však zahral aj jeho súper, ktorého 169 bodov dokazovalo, že Taliani neprišli predať svoju kožu lacno. To hostia hneď aj potvrdili v druhých setoch, ktoré tentoraz všetky vyhrali oni a zápas nečakane zdramatizovali. Železiari však potom zmobilizovali svoje sily a hlavne zásluhou Foltína s Čechom vyhrávali po prvej zmene 4:1. Jediný bod súpera zaznamenal Blaas, ktorý pri remíze 2:2 s Tomkom, dosiahol vyšší počet zvalených kolov (643/629). V celkovom súčte zvalených kolov však o 76 bodov boli na tom lepšie domáci. V druhej zmene hostia pokračovali v snaživom výkone a najmä Lantschner s Kovácsom dokazovali, že to bude boj až do konca. Neumarkt zakrátko zmazal manko v počte zvalených kolov a v istých fázach zápasu sa hostia dostávali do vedenia. Bojovú zástavu v domácich radoch držal najmä Vilmoš Zavarko, ktorý zdolal svojho súpera jasne 4:0 a nahral na neho 126 bodov. Podstatne viac sa vytrápili Kyselica s Čaličom. Obaja dosiahli remízové výsledky 2:2, keď hostia zachraňovali svoje duely v posledných setoch. Na vyšší počet zvalených kolov boli na tom lepšie hráči talianskeho tímu, keď vyhrali o 6 resp. 18 kolov. Nakoniec tak Podbrezová porazila taliansky Neumarkt 5:3, keď svojho súpera zdolala o 178 kolov 3798 ku 3620. Odveta je na programe 19.februára 2010 v talianskom Leiferse pri Bolzane.

ŽP Šport Podbrezová – KK Neumarkt 5:3 (3798:3620) Zostava Podbrezovej: Foltin 627 (1 bod), Tomka 629, Čech 629 (1 bod), Kyselica 594, Zavarko 695 (1 bod), Čali
624 Zostava KK Neuamarkt: Zapletan 591, Blaas 643 (1bod), Mair 575, Lentschner 612 (1 bod), Mayr 569, Kovács 630 (1 bod) Za celkové číslo 2 body pre Podbrezovú.

Boj do posledného hodu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM