Kristína Kožiaková Rôzne Rôzne

Breznania žijúci mimo svojho rodného mesta: 10 vecí, na ktoré sa najviac tešíme po návrate domov!

Je ich rodným mestom, no napokon to osud zariadil tak, že žijú niekde inde. Na Brezno však nezanevreli a časom si ešte viac uvedomujú, aké veci späté práve s našim mestom im chýbajú. Na čo sa teda Breznania žijúci mimo svojho pôvodného domova tešia najviac, keď sa sem vracajú?

Ilustračný obrázok k článku Breznania žijúci mimo svojho rodného mesta: 10 vecí, na ktoré sa najviac tešíme po návrate domov!
Foto: Katarína Oravská

Brezno, vzhľadom na to, že nie je až také veľké mesto má svoje čaro aj v tom, že sa v ňom dá nájsť, aj v dnešnej uponáhľanej dobe, relatívny pokoj.

Rodina na prvom mieste

Bez rozdielu z akého mesta pochádzame a kde práve žijeme, na rodinu sa pravdepodobne každý z nás teší najviac. „Byť s mojimi rodičmi je pre mňa momentálne to najdôležitejšie vždy, keď sa vrátim domov,“ prezradila nám Mima (20), ktorá pracuje pár mesiacov v zahraničí.

Hron

Priamo cez naše mesto preteká rieka Hron, promenáda popri Hrone je vhodným miestom na príjemnú prechádzku kedykoľvek, počas roka. „Rada sa prechádzam na promenáde. Nájdem tam kľud a vyvetrám si hlavu. Počúvam ako tečie voda.“ prezradila nám Monika (31), ktorá už roky býva v Brne.

Jedlo

Vraví sa, že láska ide cez žalúdok, a tak aj láska k rodnému mestu, môže mať tento nádych. „Ja sa najviac teším na mamu a jej kuchyňu. Často si vyjdeme do reštaurácie a jedlo mi tu chutí viac ako v Anglicku,“ povedala nám Veronika, ktorá pracuje v Anglicku niekoľko mesiacov

Ondrejský jarmok

Ondrejský jarmok, je pre mnohých Brezňanov veľkým lákadlom. Nie je tomu inak ani u Mateja. „Ondrejský jarmok sa snažím každý rok absolvovať, to musí byť.“

Príroda a šport to istí

Hovorí sa, že príroda je krásna na celom Slovensku. Brezňania si tú svoju, v okolí Brezna, nevedia vynachváliť. „V Brezne je život taký pomalší, aspoň mne to tak príde. Môže to však byť skreslené práve preto, že sem chodím vo voľnom čase. Najviac ma lákajú hory a príroda. V lete sú tu možnosti na bajk a v zime zas na board. Super je, že máme toľko stredísk,“pokra­čoval Matej, ktorý už dlhodobo pracuje v Bratislave.

Tam kde nájdem priateľov

Mnohí Brezňania sa vracajú domov hlavne počas sviatkov. Sviatky sú samozrejme o rodine, ale čas by sme si mali nájsť aj na priateľov a aj na svoje obľúbené miesto na drink. „V Brezne máme svoj obľúbený podnik, do ktorého keď prídem, cítim sa ako doma a vždy sa tam veľmi teším. Viem, že tam nájdem staré známe tváre.“ prezradila Danka, ktorá sa nedávno odsťahovala z Brezna.

Kostol

Možno si poviete, že toto by vám nenapadlo, ale predsa. Niektoré miesta majú svoje zvláštne čaro a dodajú nám veľa pozitívnej energie. „Vždy sa teším na kostol, chodila som doňho od detstva a keď sa vraciam, raz za čas do Brezna, nikdy ho neobídem,“ dodala Danka.

Námestie

Breznianske námestie má niečo do seba pre viacerých. Boba vraví o tom, ako zresetuje na námestí „Vždy sa teším na oddych na námestí, prechádzka, posedenie na terase v niektorom z podnikov. To je pre mňa relax.“

Hudobný klub

V Brezne to pomaly začína ožívať, a tak sa poniektorí tešia aj na zábavu.„Pre mňa je jednoznačne top Bombura. Občas si naplánujem víkend doma, len preto, že je v Brezne dobrý koncert,“ prezradila Dida (30), ktorá v Brezne nežije už 3 roky.

Za pár kačiek

Brezňania, ktorí si vo väčších mestách alebo v zahraničí zvykli na vyššie ceny služieb, zažívajú pri platení v reštauráciách, kaviarňach či krčmičkách v rodnom meste príjemné prekvapenie. Tvrdí to aj Peťo.„Veľké pivo aj za menej ako 1 euro? To je krása. V Brezne sa dá fakt aj s desinou vo vrecku vyraziť.“

Môže vás zaujímať:

Súťaž o najkrajšie mesto tesne pred finišom a… Brezno sa prepadlo až na takúto pozíciu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM