Kristína Kožiaková Krimi

Brezňanka (45) si poriadne zavarila: Po nehode nasledoval pokus o útek aj napádanie

Jazda vodičky (45) sa skončila nárazom do stĺpu verejného osvetlenia. Nehoda však mala veľmi zaujímavú dohru. Podľa slov polície prišlo aj na napadnutie príslušníkov záchranných zložiek. Tu sú ďalšie podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Brezňanka (45) si poriadne zavarila: Po nehode nasledoval pokus o útek aj napádanie
Zdroj: Policajný zbor SR

Podľa informácií od krajskej policajnej hovorkyne Andrei Petrovičovej sa v pondelok o pol noci na križovatke ciest Ulica Fraňa Kráľa a Nálepkova stala dopravná nehoda.

„Vodička z Brezna (45) viedla osobné motorové vozidlo značky Volkswagen New Beetle a pri vychádzaní z ulice Nálepkovej, spôsobila dopravnú nehodu. Z nezistených príčin zišla mimo cestu a narazila do stĺpa verejného osvetlenia, čím spôsobila na stĺpe verejného osvetlenia pre mesto Brezno doposiaľ nevyčíslenú škodu,“ kokretizovala Petrovičová so slovami, že na vozidle vodička spôsobila škodu predbežne vyčíslenú na 3000 eur.

„Vodička bola následne vyzvaná, aby predložila doklady potrebné na vedenie a prevádzku vozidla, ktoré nepredložila, nakoľko tieto doklady nemala pri sebe. Následne bola vyzvaná aby sa podrobila dychovej skúške na zistenie alkoholu, ktorú odmietla vykonať a taktiež odmietla vykonať odber krvi na zistenie alkoholu,“ informuje pre náš portál hovorkyňa.

Polícia ďalej uviedla, že bolo začaté trestné stíhanie a vodička bola obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Boli proti nej použité aj donucovacie prostriedky a následne, počas predvedenia, aj putá, pretože na mieste napádala fyzicky príslušníkov hasičského zboru aj príslušníkov mestskej polície. Následne sa pokúsila o útek z miesta dopravnej nehody. Boli použité aj výzvy v mene zákona a to aj opakovane, aby upustila od protiprávneho konania, na ktoré vôbec nereagovala a počas predvedenia kládla aktívny odpor. Bola zjavne pod vplyvom alkoholu a správala sa agresívne,“ prezradila na záver okolnosti prípadu Petrovičová.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM