Kristína Kožiaková Kultúra

Brezňanov spojí šľachetná myšlienka. Nevšednou akciou na námestí pomôžu chorému Mirkovi

V Brezne sa uskutoční pilotný projekt pre všetkých nadšencov športu. A na svoje si prídu hlavne streetballisti. Výťažok z akcie poputuje človeku, ktorý to naozaj potrebuje. Čo je cieľom?

Ilustračný obrázok k článku Brezňanov spojí šľachetná myšlienka. Nevšednou akciou na námestí pomôžu chorému Mirkovi
Foto: Stanislav Spáč

Na námestí v Brezne sa stretnú ľudia dobrej vôle. Streetbal ľudom by mal spojiť zdravých ľudí a podporiť tých, ktorí šťastie, byť zdraví, nemali. Viac v rozhovore s jedným z organizátorov.

Šľachetná myšlienka

„Streetball ľuďom je projekt, ktorého hlavnou myšlienkou je pomoc ľuďom, ktorí to skutočne potrebujú. Je o ľuďoch, ktorí majú blízko k športu, k fyzickej aktivite a ku zdraviu,“ prezradil nám Miroslav Koralka.

Podľa jeho slov je to len začiatok. Každým ročníkom akcie chcú podať pomocnú ruku jednému človeku z nášho okresu, prostredníctvom finančnej čiastky vyzbieranej zo štartovného a reklamných príspevkov turnaja. „Našim poslaním je byť pomocnou rukou pre ľudí so zdravotným postihnutím okresu Brezno a zdravým ľuďom celého Slovenska v podpore ich zdravia športovaním,“ rozpráva ďalej Miroslav.

Víziou organizátorov je vyrásť na najväčšiu charitatívnu akciu okresu Brezno a tým v čo najväčšej miere finančne podporiť čo najväčší počet našich obyvateľov.

„Jedná sa nám hlavne o to, aby mladí ľudia v Brezne viac športovali, chceme spopularizovať pouličný basketbal a k tomu sa pridružila aj dobročinná myšlienka,“ konkretizuje myšlienku turnaja.

Koralka predpokladá, že prídu hrať ľudia z celého Slovenska. Podľa jeho informácií by sa mali zúčastniť okrem domácich tímov z Brezna aj tímy zo Žiliny či Martina. Ako však povedal, prihlášky ešte len začnú prichádzať.

Výťažok na dobrú vec

„Turnaj bude zvláštny aj tým, že sa bude hrať formou dvaja na dvoch,“upresňuje. Ako ďalej prezradil, inšpirovali sa filmom Bieli muži nevedia skákať, kde sa táto forma hry prezentovala. Hrať sa bude do 12 bodov, a tak sa predpokladá, že jeden zápas bude trvať cca 10 min.

„Bude sa hrať na námestí a počet kurtov bude prispôsobený počtu družstiev. Očakávame, že príde viac ako 15 tímov. V prípade nepriaznivého počasia sa bude hrať v telocvični na Pionierskej 2,“ povedal.

„Výťažok z prvého ročníka podujatia Streetball ľudom bude venovaný Mirkovi Pocklanovi, ktorý sa narodil s detskou mozgovou obrnou a vrodenou srdcovou vadou. Má za sebou množstvo operácií a jeho liečba je nákladná a náročná,“ upresnil Miroslav, komu pôjde výťažok z akcie a dodal, že zbierku budú môcť podporiť aj ľudia priamo na námestí.

Môže vás zaujímať:

Cyklistické zápolenie, aké sme v Brezne ešte nezažili. Hlavná trofej ako zo svetoznámych pretekov!

Robia nášmu mestu reklamu na nezaplatenie: 5 mien, na ktoré môžu byť Brezňania pyšní

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM