Katarína Oravská Rôzne

Breznianska pôrodnica je podľa mamičiek druhá naj v kraji: 7 vecí, ktoré si najviac cenia!

Mamičky rozhodovali o pôrodniciach. Tá breznianska je podľa nich druhá naj v kraji. Čo si najviac cenia?

Ilustračný obrázok k článku Breznianska pôrodnica je podľa mamičiek druhá naj v kraji: 7 vecí, ktoré si najviac cenia!
Zdroj: TASR

Najnovší rebríček pôrodníc, zostavený na základe hodnotení rodičiek sme vám už predstavili. Pôrodnica Nemocnice s poliklinikou Brezno skončila z celkového počtu 54 pôrodníc v druhej desiatke. V rámci Banskobystrického kraja našu pôrodnicu ohodnotili mamičky na peknú druhú pozíciu.

„Správa o umiestnení našej pôrodnice nás mimoriadne potešila,“ povedala nám vrchná sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Janka Uhrinová. Na otázku, čo hovoria na tento úspech, sa jej hľadali slová ťažko. Na pomoc si preto zobrala knihu prianí a sťažností, ktorú majú na každej ošetrovacej jednotke.

„Nenašla som ani jednu sťažnosť a každé poďakovanie začína: ´Ďakujeme za vysoko profesionálny prístup, za láskavý prístup, za obetavý prístup, za úžasnú starostlivosť, za príkladný prístup, za ľudský prístup, za pokoj a rozvážnosť, ktorá vyžaruje od lekárov a pôrodných asistentiek, ktoré sa stávajú počas pôrodu spoločníčkami, opatrovateľkami, ošetrovateľkami a jednoducho všetkým, čo v tej chvíli potrebujeme´,“ prezradila Uhrinová.

Ako pokračovala vrchná sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia breznianskej nemocnice, tieto slová ich tešia. „Sme veľmi radi, že mamičky prežívajú prvý spoločný týždeň s práve narodeným dieťatkom v prítomností ľudí, ktorí vykonávajú svoje povolanie podľa nich na vysokej profesionálnej úrovni a zároveň s láskou a citom, ktoré sú vtom čase tak potrebné,“ dodala J. Uhrinová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM