Kristína Kožiaková Samospráva

Breznianski mestskí policajti s novými posilami: Náčelník im zadelil jasné priority

Rady mestskej polície v Brezne sú po novom posilnené, Ján Fedor ich chce podľa vlastných slov, použiť na vyhradené lokality v presne plánovaných časoch.

Ilustračný obrázok k článku Breznianski mestskí policajti s novými posilami: Náčelník im zadelil jasné priority
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia prijala, podľa informácií z radnice, celkovo sedem nových ľudí. Od januára tak pomáha pri udržiavaní poriadku čerstvá posila mestskej polície pozostávajúca zo šiestich členov v podobe tzv. občianskej hliadky a jedného operátora mestského kamerového systému.

Hliadky boli prioritne zriadené za účelom monitorovania situácie, kontrolovania a zabezpečovania všeobecného verejného poriadku v problémových častiach mesta so zvýšeným počtom neprispôsobivých občanov.

„Takouto netradičnou formou sme sa prostredníctvom národného projektu zamestnanosti rozhodli využiť externé personálne zdroje a tým zabezpečiť poriadok a zvýšenú ochranu občanov, ale aj nášho mesta ako celku,“ uviedol primátor mesta BreznoTomáš Abel.

„Predpokladáme ich pôsobenie hlavne v ranných hodinách na vyťažených prechodoch pre chodcov na Švermovej ulici, ulici ČSA, Baldovskom moste a v mestskej časti Mazorníkovo. V čase vyplácania dávok v hmotnej núdzi budú tiež každý mesiac vo zvýšenej miere dohliadať na poriadok na námestí a v jeho priľahlých oblastiach," priblížil náčelník mestskej polície Ján Fedor, v čom presne bude spočívať náplň práce hliadok.

Mestská polícia plánuje hliadky využiť aj na mapovanie a priebežnú kontrolu poriadku verejných priestranstiev v meste. To sa týka predovšetkým okolia kontajnerov a potenciálnych čiernych skládok. Na pozore by sa mali mať aj nedisciplinovaní majitelia psov, ktorí „zabúdajú“ odstraňovať exkrementy svojich miláčikov, či ľudia porušujúci platné VZN o zákaze kŕmenia holubov. Predmetom kontroly nových pracovníkov bude takisto evidencia psov prihlásených na mestskom úrade.

Môže vás zaujímať:

Staré kamery robia náčelníkovi vrásky: Začalo sa hovoriť o veľkej výmene, tieto lokality chcú mať mestskí viac pod kontrolou

O kuriózne prípady veru breznianski mestskí nemajú núdzu: Príbehy, nad ktorými sa nedá len mávnuť rukou...

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM