Kristína Kožiaková Rôzne

Breznianski škôlkári, palec HORE: Aha, čo všetko stihli vyčistiť! FOTO

S ochranou prírody to v Brezne myslia vážne. Malí škôlkari sa vybrali čistiť prírodu a dozvedeli sa aj o triedení odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Breznianski škôlkári, palec HORE: Aha, čo všetko stihli vyčistiť! FOTO
Zdroj: Melánia Ridzoňová

O tom, že sú deti v Brezne vedené k tomu, aby chránili prírodu sme už písali. Deti z základnej školy Pionierka 2 boli čistiť okolie, pri príležitosti dňa Zeme, ktorý pripadol na 23.apríla.

Pripojili sa však aj tí najmenší. „Uplynulý týždeň sa niesol v materských školách pri ZŠ s MŠ Karola Rapoša v znamení Dňa Zeme. Spolu s svojimi pani učiteľkami objavovali tajomstvá živej a neživej prírody, hrali sa na ochrancov prírody,“ prezradila nám zástupkyňa ZŠ s MŠ Karola Rapoša v Brezne Melánia Ridzoňová.

Deti sa dozvedeli, ako správne triediť odpad a prečo je to pre našu prírodu dôležité. Maľovali, kreslili a zhotovovali z prírodných materiálov na tému ochrana našej zeme.

Svojimi prácami sa zapojili aj do výtvarnej súťaže, ktorú organizoval Klaster Horehronie s Infocentrom Ďumbier, pri príležitosti Dňa Zeme .

„Vyvrcholením tohto týždňa boli vychádzky do okolitej prírody v rámci ktorých čistili okolie materskej školy, chodníky popri Hrone, ako aj studničky nad nemocnicou nad ktorými majú naše materské školy patronát,“ opisuje aktívne čistenie škôlkárov zástupkyňa.

„V najbližších dňoch pribudnú do našich tried odpadkové koše na triedený odpad. Na školskom dvore pribudnú kompostéry, ako aj nádoby na odpad ako papier, plast a sklo.“

Podľa slov Ridzoňovej, je cieľom uvedených aktivít vštepiť našim deťom, ako si vážiť a ochraňovať našu prírodu.

Môže vás zaujímať:

Najmenšie breznianske talenty išli naplno: FOTO a VIDEO z podarenej akcie, treba vidieť!

Breznianski škôlkari pomáhajú prírode: Čistili aj studničku pri nemocnici
5
Galéria
Zdroj: Melánia Ridzoňová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM