Katarína Oravská Rôzne

Breznianski zmrzlinári hodnotia sezónu: Predávajú stovky kopčekov denne!

Po miernom ochladení prišlo opäť oteplenie. To láka ľudí nielen k vode. Brezňanov osvieži počas horúčav aj dobrá zmrzlina.

Ilustračný obrázok k článku Breznianski zmrzlinári hodnotia sezónu: Predávajú stovky kopčekov denne!
Zdroj: TASR

Počas aktuálnych denných teplôt okolo tridsiatky veľmi dobre padnú na osvieženie ľadové kopčeky zmrzliny.

Na zmrzlinu najmä po práci a večer

„Najčastejšie chodia ľudia okolo obeda, tesne poobede a potom zase ku večeru. Doobeda býva hlucho a tiež okolo tej štvrtej je pusto,“ povedal nám majiteľ zmrzlinárne na námestí Bari Fejzulovič. Najčastejšie chodia ľudia na zmrzlinu po práci aj do novootvoreného zmrzlinového stánku na ulici ČSA. „Najviac chodia v priebehu týždňa, hlavne poobede od tej druhej – tretej až do večera,“ prezradila nám sympatická predavačka.

Denne aj tisíc kopčekov

V zmrzlinárňach sme sa opýtali aj na to, koľko kopčekov obľúbenej pochúťky predajú denne. „To je dosť ťažko povedať, ako kedy. Závisí aké je počasie a ako ľudia chodia, ale zhruba je to tých 1 000 kopčekov za deň, niekedy viac, niekedy menej,“ priblížil Fejzulovič. Časy, keď nestíhali vydávať sú podľa neho už preč. Podľa slov mladej predavačky zmrzliny predajú denne približne 150 kopčekov, pričom sa len výnimočné stáva, že by nestíhali vydávať.

Vyhrávajú klasické príchute

V zmrzlinárni na námestí je najväčší dopyt po klasických druhoch zmrzliny, a to čokoládovej, banánovej, punčovej či citrónovej. Ľudia si však radi dajú aj novinky. U Brezňanov sa naopak neuchytila podľa zmrzlinárne príchuť carapíno, hrozno či mäta. V zmrzlinovom stánku na ČSA idú podľa predavačky všetky druhy viac-menej rovnako. K obľúbeným patrí jahoda, citrón, vanilka aj detská tuttu frutti.

Sezóna je dobrá, ale nie ideálna

„Tohtoročná sezóna je lepšia ako vlaňajšia, ale nie je to také, ako kedysi,“ zhodnotil Fejzulovič, majiteľ zmrzlinárne na námestí. V celku kladne hodnotí premiérovú sezónu aj predavačka zo zmrzlinového stánku na ulici ČSA. Stánok funguje v Brezne totiž len prvý rok. „Sezóna nie je ideálna, ale ide to celkom dobre. Na to, že sú v meste tri zmrzliny, myslím, že v pohode.“

Obľúbená pochúťka

A aký druh zmrzliny chutí najviac Brezňanom? Zisťovali sme priamo u vás. „Najradšej mám orieškovú. Najčastejšie si zmrzlinu doprajem práve, keď je teplo,“ povedal nám Jaro z Brezna. Najobľúbenejšou zmrzlinou 27-ročného Brezňana ja zas osviežujúca citrónová. „Zmrzlinu si doprajem pokojne aj v zime. Najradšej mám broskyňovú,“ uviedol Mirko. „Samozrejme, že mám rada zmrzlinu. Čokoládovú si doprajem hocikedy,“ povedala nám naša čitateľka Peťa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM