Kristína Kožiaková Rôzne Rôzne

Brezniansky DJ Kero v ROZHOVORE: Mladí už na diskotéky a zábavy nechodia tancovať

Má rád prácu s ľuďmi, hudbou im rozdáva radosť. Ako sa známy DJ z Brezna dostal k hraniu a čo si myslí o súčasnej dobe a zábave mladých?

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky DJ Kero v ROZHOVORE: Mladí už na diskotéky a zábavy nechodia tancovať
Zdroj: Dnes24.sk

Takmer každý v Brezňan pozná DJ Kera. Igor Kerestény sa za pult postavil, keď mal 17 rokov a odvtedy sa ho nepustil. Ako sa dostal k hraniu a aké akcie má najradšej sa dozviete v rozhovore.

Ako si sa dostal za mixážny pult?

Ja som začínal v M-klube. Bol som členom klubu a popri Jarovi Čunderlíkovi som začal hrávať. Vtedy som mal približne 16 rokov. Boli takzvané mobilné diskotéky, tak sme chodili do Bystrice aj na Horehron. Najskôr mi dovolil odohrať pár piesní, neskôr jedno kolo a potom som hral už aj celú diskotéku. Od otvorenia Funny klubu som bol DJ tam. A hral som tam, pokiaľ existoval.

Vieš porovnať dobu teraz a predtým?

Boli roky, kedy diskotékam priali. To boli 80. – 90. roky. Bolo to obdobie, kedy mladí chodili von, spoznávali sa a zabávali sa. Neexistovali sociálne siete a internet. Vtedy to bolo naozaj dobré. Je to neporovnateľné a teraz je doba úplne iná. Mládež má iné záujmy. Teraz je na druhej strane podstatne viacej štýlov, diskotéky sú lepšie ozvučené aj nasvietené. A je už bežnou praxou, že sú rozdelené aj podľa štýlov.

Čomu sa venuješ teraz?

Od klasického pultu v klube som prešiel k firemným akciám. Teraz sa venujem ozvučeniu aj osvetleniu. Robíme rôzne kultúrno – spoločenské aj športové akcie pre rôzne firmy, obce, aj konkrétne mesto Brezno. Venujem sa aj svadbám.

Čo máš najradšej na hraní ?

Mňa teraz naviac bavia kultúrno – spoločenské akcie. Mám rád prácu s ľuďmi a je pre mňa zaujímavejšie, keď je ich veľa.

Máš svoj vyhradený žáner, ktorý najradšej hráš?

Ani nie. Tak zo všetkého niečo, nemám nič špeciálne. Či je to rok, pop… mám rád jednoducho peknú hudbu a na žánroch mi nezáleží.

Čo je pre teba ak DJ-a najhoršie?

Pre mňa je už teraz najhoršie to, že keď aj mladí ľudia prídu na diskotéky alebo zábavu, už tam nechodia tancovať. Nevedia sa zabávať. A to je niekedy problém aj na svadbách. Ľudia sa už nevedia baviť. Keď si spomeniem na moje začiatky, tak sme sa už od pondelku tešili na diskotéku, ale dnes je to úplne iné.

Čo máš najradšej na svojej práci?

Špeciálne sny v tejto oblasti už nemám, ale pre mňa je najväčším potešením, keď po veľkom dni prídu svadobčania alebo organizátori akcie a poďakujú mi. Viem, že som si svoju prácu odviedol dobre, a to ma teší najviac.

Môže vás zaujímať:

VIDEO: Známy Brezňan vo filme. ROZHOVOR o snímku, na ktorý čakal dva roky

VIDEO: Profesionálny pokrový hráč z Horehronia. Pri blafovaní mi najviac pomáhajú skúsenosti

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM