Kristína Kožiaková Šport

Breznianski futsalisti chodia vyhrávať turnaje mimo mesta: Liga nám v Brezne chýba

Chalani zo Sršňov sú šikovní a milujú šport. Na turnaje chodia po celom Slovensku. Doma v Brezne im však chýba liga, ktorá tu niekedy fungovala.

Ilustračný obrázok k článku Breznianski futsalisti chodia vyhrávať turnaje mimo mesta: Liga nám v Brezne chýba
Zdroj: Breznianske Sršne

Breznianske Sršne hrávajú spolu od roku 2008. My sme sa o futsale a o lige rozprávali s dvomi členmi tímu.

Chalani sa začali stretávať spolu len tak nezáväzne. Na svojom prvom turnaji si vymysleli názov Sršne a ten im zostal až doteraz. V dnešnej dobe sa spolu stretávajú približne dva až trikrát za týždeň. Na konte majú niekoľko úspechov z turnajov, ktoré sa konali nielen v Brezne ale po celom Slovensku.

„V Brezne sa niekedy hrávala aj liga. Hrávalo sa tri roky, ale bolo málo tímov a potom sa to rozpadlo,“ Sršňom v Brezne chýbajú súperi. „Väčšinou chodíme hrávať do Banskej Bystrice, ale boli by sme naozaj radi keby sme mali súperov aj v Brezne.“

Chalani sa priznali, že dostali pozvánku hrať ligu v Banskej Bystrici, „Je to pre nás dosť od ruky a bolo by časovo náročnejšie dostaviť sa na jednotlivé zápasy,“ prezrádzajú ďalej.

Výzva pre hráčov

Často si kladú otázku, ako je možné, že v susednej Bystrici môže fungovať 7 líg a v Brezne sa nevie zorganizovať ani jedna. „Chceli by sme vyzvať aj touto formou všetkých futsalistov, aby sa spojili a vytvorila sa breznianska liga.“

„Problém vidíme aj v tom, že vie o tom len málo ľudí. Mohol by sa spraviť úvodný veľký turnaj a potom by sa možno​ vedelo dohodnúť,​ ​viac teamov,“ tvrdia svorne Sršne.

V minulosti podľa hráčov​​ ​boli ​dobré mužstvá a chalani neveria, že by sa nepozbieralo toľko ľudí, aby mohla fungovať liga.

V Brezne chýba aj stánok

Sršne sa už nevedia dočkať novej telocvične. „Teraz čakáme najmä na to, kedy sa dokončí telocvičňa na Mazorníku. To bude naozaj skvelá hala aj na futsal. Tu v Brezne nieje až tak veľa možností.“

Medzi najväčšie úspechy sršňov, určite patrí posledné víťazstvo na futsalovom turnaji KING TIPS Prestige CUP 2016 v športovej hale Badín. Brezniansky chlapci obstáli v tvrdej konkurencii z celého Slovenska a vykopali si prvé miesto.

Na KING TIPS Prestige CUP-e sa predstavili dvanásti účastníci z ôsmich miest. Odohralo sa celkovo 38 zápasov, v ktorých padlo 143 gólov, preto si tento úspech tak cenia.

Breznianske Sršne : Futsalisti o svojich úspechoch aj lige pozrite FOTO!
23
Galéria
Zdroj: Breznianske Sršne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM