Kristína Kožiaková Šport

Brezniansky tréner Milan priamo z olympiády v Lillehameri: Teraz ide do tuhého! FOTO

Mnohí možno nevedia, že za úspechom nášho talentovaného reprezentanta stojí Brezňan Milan. Ten teraz zažíva krušné chvíle v boji o cenné kovy v nórskom Lillehameri. Popri tvrdej drine sa vraj ale nájde čas aj na zábavu...

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky tréner Milan priamo z olympiády v Lillehameri: Teraz ide do tuhého! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Brezniansky tréner Milan Pošta so svojim zverencom Henrichom Katreničom reprezentujú v škandinávskej metropole Slovenskú republiku. Po zložení sľubu do rúk prezidenta Slovenského olympiského výboru odcestovali do nórskeho Lillehameru.

Sivá eminencia úspešného športovca

„S Henrichom spolu trénujme od leta 2014. Som hrdý na to, kam sa dostal svojimi športovými výkonmi a že môžeme tu, na zimných olympijských hrách mládeže, reprezentovať Slovensko,“ hovorí pyšne tréner Milan Pošta.

Ako sme sa dozvedeli, v Lillehameri je skvelá atmosféra. Okrem tvrdej driny pri tréningoch si tréner so svojim zverencom v Nórsku nájdu čas aj na zábavu. „Počas voľných dní chodíme sledovať a podporovať našich športovcov zo Slovenska,“ povedal tréner.

Tvrdá drina prináša ovocie

Henrich lyžuje takmer celý rok. „Na výjazdy chodíme počas celého roka. Henrich má individuálny študijný plán. Do mesiaca sme týždeň a niekdy aj dva v zahraničí na svahu,“ vysvetľuje Brezňan a dodáva, že najčastejšie tréningy prebiehajú na Passo dello Stelvio či Bormio.

Pokiaľ sú na Slovensku dobré podmienky na lyžovanie, takmer celú zimu býva Poštov zverenec v Mýte pod Ďumbierom a prípravu absolvuje na Chopku.

Výsledky sa po náročnej príprave už začínajú ukazovať. Podľa slov trénera Henrich zajazdil veľmi dobrý výsledok a to 15. miesto v superkombinácii. Po super-G figuroval na výbornej 11. pozícii. V slalome však obsadil 20. miesto, čo mu po konečnom sumáre stačilo na spomínanú pätnástu pozíciu. To je spomedzi 53 štartujúcich športovcov výborné umiestnenie.

Dnes sa postavil Henrich Katrenič na štart v obrovskom slalome. Spomedzi 60 štartujúcich pretekárov obsadil v prvom kole 29. miesto. V druhom kole si vylepšil svoj čas a obsadil tak konečné 24. miesto.

Tréner lyžovania z Brezna: Foto priamo z Lillehameru
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM