Kristína Kožiaková Samospráva

Brezno bojuje s nezamestnanosťou. Primátor prehovoril o novom priemyselnom parku

Z Brezna odchádzajú mladí, pretože si nevedia nájsť prácu doma! Vyrieši problém priemyselný park, ktorý má vyrásť v meste?

Ilustračný obrázok k článku Brezno bojuje s nezamestnanosťou. Primátor prehovoril o novom priemyselnom parku
13
Galéria
Zdroj: Tomáš Dolinský

Nedávno sme vás informovali o smutnej skutočnosti a to, že Brezno prichádza o ľudí v produktívno veku. Mladí ľudia a mladé rodiny z mesta odchádzajú hlavne kvôli pracovným príležitostiam. O tomto probléme píše dokonca aj mestská kronika.

Kronika mesta Brezna z roku 2015 uvádza znepokojivé fakty o demografickom vývoji obyvateľstva. „Bohužiaľ, musíme konštatovať, že negatívny trend vo vývoji obyvateľstva v našom meste sa ani tohto roku nepodarilo zastaviť. Na začiatku roka sme mali 20 769 obyvateľov, na konci už len 20 629, čo znamená, že sa v porovnaní s rokom 2014 znížil počet obyvateľov o 140,“ uvádza kronika.

Nový priemyselný park

Ako chce situáciu riešiť mesto? Informácie o novom priemyselnom parku, ktorý je pripravený, informoval primátor Tomáš Abel. „V Brezne sme pripravili malý priemyselný park so všetkými sieťami pre prípadného investora. Takýto park sme doposiaľ ako mesto nemali a chýbal,“ uviedol Abel.

Priemyselný technologický park – Vrbová sa nachádza v južnej časti intravilánu mesta, pri areáli bývalej Mostárne Brezno. Od roku 2017 bude priamo napojený na obchvat mesta. Priemyselný park má aj svoju webovú stránku, na ktorej poskytuje bližšie informácie.

„Odkomunikovali sme možnosti investícii s agentúrou SARIO a nadnárodnými spoločnosťami pre vyhľadanie a prípravu investícii. Park bude zaradený v ponukách. Tiež oslovíme zahraničné obchodné a priemyselne komory a potencionálnych investorov,“ konkretizuje ďalej primátor.

Podľa prehlásenia primátora mesto pripravilo projekt zamestnanosti dlhodobo nezamestnaných, o ktorom poskytne viac informácií v roku 2017. „Budúcnosť zamestnanosti na Horehroní vidím v hutníckom, strojárenskom, drevárenskom, poľnohospodárskom priemysle a samozrejme v cestovnom ruchu, ktorý sa zmáha a napreduje, avšak treba spojiť sily verejného a súkromného prostredia pre jeho väčšiu podporu a koncepčne riešenia,“ dodáva Abel.

Pozrite si fotografie breznianskeho obchvatu z vtáčej perspektívy v našej fotogalérii!

Brezniansky obchvat z vtáčej perspektívy
13
Galéria
Zdroj: Tomáš Dolinský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM