Katarína Oravská Správy

Brezno vybrané do veľkého zisťovania: Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?

V najbližších dňoch či mesiacoch vám môže na dvere zaklopať pracovník Štatistického úradu. A dôvod? Naše mesto bolo vybrané do zaujímavého zisťovania údajov. Toto ich bude zaujímať...

Ilustračný obrázok k článku Brezno vybrané do veľkého zisťovania: Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?
Foto: Katarína Oravská

Štatistický úrad Slovenskej republiky uskutočňuje od 1.marca 2014 až do 31. decembra 2015 aj v Brezne zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov. V uvedenom období vybrané domácnosti v meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa osobitným poverením.

„Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2015 vybratých viac ako 400 obcí, medzi nimi aj mesto Brezno. Do zisťovania je zaradených viac ako 4700 domácností.,“ uvádza sa na oficiálnej stránke mesta Brezna.

Účelom štatistického zisťovania je, okrem iného, získať informácie o štruktúre, výške a vývoji výdavkov, spotrebe a príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu Slovenskej republiky, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií. Osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM