Jakub Forgács Správy

Cesta neďaleko Brezna je úplne uzavretá: Na miesto mieri geostatik, FOTO

Cesta je podľa BBSK poškodená na asi päťmetrovom úseku, kde intenzívny dážď a voda stekajúca zo svahov spôsobili odtrhnutie jej časti i svahu.

Ilustračný obrázok k článku Cesta neďaleko Brezna je úplne uzavretá: Na miesto mieri geostatik, FOTO
3
Galéria
Zdroj: BBSK

Silné dažde spôsobili v stredu podmytie a poškodenie cesty III/2724 medzi obcou Utekáč – časť Havrilovo a Sihlou. „Cesta je v týchto chvíľach úplne neprejazdná, o jej uzatvorení rozhodol včera krízový štáb obce, ktorý zároveň na jej území vyhlásil mimoriadnu situáciu,“ uviedol vo štvrtok ráno Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) na svojej facebookovej stránke.

„BBSK začal okamžite po oznámení udalosti konať a už dnes pôjde priamo na miesto geostatik, ktorý posúdi, či je možné cestu sprejazdniť aspoň v jednom jazdnom pruhu,“ píše sa na stránke kraja.

„Výsledky statického posudku by sme mali mať k dispozícii zajtra a na základe nich určíme ďalší postup. Pracujeme v dvoch líniách – na okamžitom dočasnom riešení, vrátane dopravného značenia, a na trvalom odstránení závady,“ povedal Róbert Machala, riaditeľ odboru cestnej infraštruktúry a územného plánovania Úradu BBSK.

Ďalšie aktuálne správy

Cesta je podľa BBSK poškodená na asi päťmetrovom úseku, kde intenzívny dážď a voda stekajúca zo svahov spôsobili odtrhnutie jej časti i svahu. Obchádzkové trasy sú v tejto chvíli vedené cez Hriňovú a Lom nad Rimavicou, prípadne cez Hnúšťu a Tisovec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Brezna

V OBRAZOCH: Podmytie a poškodenie cesty III/2724 medzi Utekáčom a Sihlou
3
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM