Katarína Oravská Správy

Cestu cez Zbojskú opravujú aj v zime: Dokedy budú platiť obmedzenia?

Práce na rekonštrukcii a rozširovaní cesty vedúcej z Tisovca cez horské sedlo Zbojská do Pohronskej Polhory sa realizujú aj v zimnom období. V súčasnosti na stavbe pracuje asi 20 pracovníkov. Zo svahov nad cestou odstraňujú množstvo horniny.

Ilustračný obrázok k článku Cestu cez Zbojskú opravujú aj v zime: Dokedy budú platiť obmedzenia?
Zdroj: TASR

Podľa vyjadrenia hovorkyne Slovenskej správy ciest Zuzany Hromcovej stavbári pokračujú podľa harmonogramu a plánovaný termín ukončenia rekonštrukcie koncom novembra 2015 nie je ohrozený. Z dôvodu rozšírenia jazdných pruhov je potrebné odstrániť zo svahov nad cestou množstvo horniny.

„Stavebné práce v súčasnosti pokračujú hlavne odťažením skalného masívu, na stavbe pracuje asi 20 pracovníkov,“ uviedla Hromcová.

Premávka na ceste je v približne 700-metrovom úseku v režime čiastočnej uzávierky a z toho dôvodu je presmerovaná do jazdného pruhu a riadená semaformi. Podľa vyjadrenia vodičov, ktorí cez Zbojskú prechádzajú, však podľa potreby dopravu riadia aj samotní pracovníci, hlavne pri presúvaní stavebných mechanizmov.

Cesta cez Zbojskú bola koncom minulého roka niekoľko mesiacov úplne uzavretá a premávka bola odklonená na obchádzkovú trasu cez Plačkovu dolinu, ktorá bola upravená priamo pre tento účel. V najbližšom období sa však vodiči takéhoto výrazného obmedzenia na Zbojskej báť nemusia. „S uzavretím štátnej cesty I/72 a s presmerovaním na obchádzkovú trasu sa zatiaľ neuvažuje,“ potvrdila hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM