Jakub Forgács Správy

Cestujúci na železnici, pozor! Medzi Bystricou a Breznom hlásia výluku

Ak sa chystáte na cestu vlakom, pripravte sa na obmedzenia. Kedy sa treba obrniť trpezlivosťou?

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci na železnici, pozor! Medzi Bystricou a Breznom hlásia výluku
Zdroj: TASR

„Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú opravy na priecestí v Medzibrode, v úseku železničnej trate Medzibrod – Slovenská Ľupča,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková so slovami, že pre cestujúcich je v čase výluky zabezpečená náhradná autobusová doprava. Účastníci cestnej premávky budú priecestie s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP 1162 obchádzať. Náhradná trasa bude vedená po ceste I/66, ktorá je mimo obce.

„Výlukové práce budú realizované 25. – 26.10.2016 v čase od 7:00 do 16:30 hod,“ pokračovala hovorkyňa.

„Súčasťou prác bude odstránenie pôvodného priecestia, vykoná sa sanácia podložia železobetónovými panelmi, rozprestrie sa nové štrkové lôžko a zhutní sa. Vymenia sa koľajnice a vykoná sa doštrkovanie, smerová a výšková úprava koľaje,“ povedala Pavliková s tým, že v ďalšej etape bude znovu koľaj doštrkovaná, smerovo a výškovo upravená, vykoná sa zvarenie koľajníc a priecestie bude vyasfaltované.

Ako dodala hovorkyňa, ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj jesenné zábery Horehronia!

Titul. foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Mladý fotograf nacvakal úchvatné zábery Horehronia
15
Galéria
Zdroj: Jaro Karak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM