Katarína Oravská Kultúra

Chcete si po náročnom týždni oddýchnuť? Tu je PREHĽAD zaujímavých akcií v Brezne

Posledný novembrový víkend je tu. Okrem tradičného Ondrejského jarmoku sú pripravené aj viaceré podujatia v celkom inom duchu. Pripravili sme ich prehľad. Už si stačí len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si po náročnom týždni oddýchnuť? Tu je PREHĽAD zaujímavých akcií v Brezne
Foto: Slávka Kellová

Od ľanu po plátno

Výstavu Ľubomíry Žilkovej, ktorá predstavuje tradičné techniky spracovania ľanového vlákna a ich uplatnenie v súčasnej ľudovej výrobe si môžete pozrieť v priestoroch Horehronského múzea (Meštiansky dom) do konca januára v čase do 8.00 do 16.00.

Ondrejský jarmok

525. ročník tradičného jarmoku sa koná do soboty. Práve na sobotu je pripravený aj zaujímavý program. Súčasťou jarmoku bude od 9.00 gazdovský dvor so zabíjačkou v parku na námestí. Pochutnať si budete môcť na zabíjačkových špecialitách a kapustnici a vypočuť si a pozrieť ľudový spev a tanec.

Forsomeone

Forsomeone je dievčenská kapela, ktorá vystúpi v piatok v Sirius clube Brezno. Počas večera budú tancuchtivých návštevníkov sprevádzať aj DJ Rollo a Marrek C.

Otvorenie turistického chodníka k Vodopádu pod Orlovou

Otvorenie novo vyznačeného chodníka s následnou túrou k Vodopádu pod Orlovou sa uskutoční v sobotu. Účastníci majú zraz o 9.00 na námestí v Pohorelej.

Zóna bez peňazí

V sobotu od 11.00 budete môcť v Bombura klube darovať veci, ktoré nepotrebujete, alebo ich vymeniť za iné. Hlavnou myšlienkou je urobiť krajšie Vianoce tým, ktorý si to nemôžu dovoliť. Súčasťou podujatia bude aj sprievodný program – čítanie rozprávok, zdobenie medovníčkov, rozprávanie o bylinkách, cvičenie jogy, háčkovanie, hudobné variácie a filmy.

The Best of Song

Na hity od 70-tych rokov až po súčasnosť sa môžete zabaviť v sobotu v Sirius clube v Brezne. Hrať bude Mambo DJ.

Vianočné Brezno

Už túto nedeľu sa začne advent. Vianočnú atmosféru môžete nasať pri najväčšom adventnom venci v Brezne. V nedeľu v rámci podujatia Vianočné Brezno vystúpi na námestí o 16.00 skupina Tulibanda.

Pásmo krátkych filmov/Slovak Shorts I. Výstava, tWINa, Hviezda, Pandy

V nedeľu si v kine Mostár o19.30 môžete pozrieť krátkometrážne filmy. Nový distribučný projekt Asociácie slovenských filmových klubov má za cieľ vytvoriť priestor na kontinuálnu prezentáciu slovenskej krátkometrážnej produkcie. Vidieť tak môžete 2 animované, 1 dokumentárny a 1 hraný film.

Foto: ilustračné
Zdroj: Brezno.sk, TIK, Siriusclub.sk, Pohorela.sk

Víkend 29.11. - 1.12.
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM