Kristína Kožiaková Kultúra Kultúra

Čo prinesie nový týždeň v Brezne a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa

Hľadáte odreagovanie po práci či program počas dovolenky? Netreba pátrať ďaleko. Brezňania o akcie nebudú mať núdzu.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie nový týždeň v Brezne a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa
Zdroj: Dnes24.sk

BREZNIANSKE KULTÚRNE LETO

August 2016, Brezno

Leto nabité kultúrnymi zážitkami čaká nielen všetkých Brezňanov. Čakajú nás dva mesiace plné akcií od výmyslu sveta. Koncerty, predstavenia aj divadielka pre najmenších či joga v mestskom parku. Nasadnite do kultúrneho vlaku v Brezne.

ROZPRÁVKA V MÚZEU

6.7. – 26.8.2016, Brezno, Horehronské múzeum

Horehronské múzeum v Brezne pripravilo pre svojich návštevníkov v prázdninovom čase výstavu Múzeum v rozprávke – Rozprávka v múzeu. Čaká na Vás viac ako desiatka príbehov – Kráľ času, Slncový koň, Tri práčky, Prorok Rak, Smelý zajko – z pera Pavla Dobšinského, bratov Grimmovcov, M. Jančovej, J.C. Hronského a iných spisovateľov. Okrem toho môžu návštevníci – menší a aj tí skôr narodení, v tomto „rozprávkovom“ prostredí pobudnúť pri prelistovaní alebo čítaní ďalších dobrodružstiev, obdivovať ilustrácie známych, či menej známych príbehov, alebo naučiť sa zopár riekaniek.

Z TVORBY MANŽELOV ŠAJGALÍKOVCOV

12.8. – 15.10.2016, Valaská, Kultúrny dom

Obec Valaská pozýva na výstavu obrazov manželov Šajgalíkovcov do výstavných priestorov Kultúrneho domu vo Valaskej.

10. ŽELEZIARNE PODBREZOVÁ CUP

2.8.2016 – 18.8.2016 – KVALIFIKÁCIA 20.8.2016 – Turnaj družstiev 21.8.2016 – Turnaj jednotlivcov, Kolkáreň, Dom športu, Podbrezová

ŽP pripravujú jubilejný medzinárodný bodovaný turnaj WNBA-NBC,najvyššej „A“ kategórie: Pred uskutočnením samotného turnaja prebehne kvalifikácia, z ktorej má právo účasti na hlavnom turnaji šesť najlepších jednotlivcov, ktorý vytvoria družstvo do hlavného turnaja.

CYKLOVÝLET ZA EXOTICKÝMI ZVIERATAMI

16.8.2016 o 16:30, Zraz: Lopej odbočka na ul. pod Gapľom

Zažite úžasný výlet na bicykli za exotickými zvieratami do Jasenia. Chovateľ vám predstaví leoparda, opice, bielu vranu aj mnoho ďalších zvierat.

PARA NAD RIEKOU

16. augusta 2016 o 19:00, Brezno, Kino Mostár

Životy troch zostarnutých muzikantov trubkárao, saxofonistu a kontrabasistu sa prepletajú v príbehu o sláve a jej pominuteľnosti. Dokumentárny film, Česká republika/Slo­vesnko, 2015.

OSAMELÝ ZÁPAD

16.8.2016 o 20:30, Brezno, Bombura klub

Divadelné predstavenie divadla Gasparego. Drsná a trpká súčasná komédia. Osamelý západ od mladého írskeho dramatika (Martin McDonagh) Je krutým a komickým príbehom dvoch bratov, ktorých spolužitie, či skôr prežívanie je naplnené neutíchajúcim súbojom „kto z koho“.

ŠUMENIE NA ŠUMIACI

19. – 20. 8. 2016, Šumiac

Multižánrový festival Šumenie na Šumiaci sa uskutočňuje od roku 2010. Šumenie je o rôznych podobách umenia, ktoré sa v jeden augustový víkend spoločne vytvárajú v malebnej nízkotatranskej dedinke pod Kráľovou Hoľou.

MOJA REČ – OFFLINE

20.8.2016 o 22:00, Brezno, Sirius club

Moja Reč prichádza so svojím novým albumom OFFLINE aj do Sirius clubu! Nezmeškajte túto show, ktorá vás poriadne naladí aj v závere leta.

PARNOU ZUBAČKOU DO ROZPRÁVKY

20.8.2016 o 10:30, Salaš Zbojská

Salaš Zbojská sľubuje kopec zábavy nielen pre deti. Okrem Mimoňov stretnete Pipi dlhú pančuchu, Bambuľku, tri prasiatka, šašov aj mnoho ďalších.

Môže vás zaujímať:

TOP 5 správ minulého týždňa: Témy, ktoré najviac zaujali Brezňanov

KOMPLETNÝ PROGRAM: Bomburove slávnosti s ohňovou šou aj turnajom lukostrelcov

Leto v Brezne
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM