Jaroslava Parašínová Kultúra

Čo prinesie prvý júnový víkend v Brezne a okolí? 10 najväčších lákadiel v kocke

Ani na začiatku nového mesiaca sa nebudeme nudiť. Vybrali sme pre vás desiatku akcií, ktoré sa v našom meste a blízkom okolí oplatí navštíviť počas víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie prvý júnový víkend v Brezne a okolí? 10 najväčších lákadiel v kocke
14
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: brezno.dnes24.sk

COUNTRY KRPÁČOVO

2. júna 2017, Krpáčovo

Na Krpáčove to bude žiť! Už 3. ročník podujatia, kde si na svoje prídu milovníci dobrej hudby, so sebou prinesie bohatý program. Bude sa spievať aj tancovať!

Z JARI DO LETA

2. júna 2017, Brezno – Green Pub

V záhradnom podniku Green Pub sa uskutoční výstava nielen bonsajov! Pokochať sa budete môcť aj rôznymi druhmi sukulentov, kaktusov a trvaliek. Pokiaľ chcete získať rady a dozvedieť sa niečo nové vrámci starostlivosti o ne, máme pre vás dobrú správu. Súčasťou výstavy bude aj workshop a odborné poradenstvo.

JARNÝ LESNÝ BEH

3. júna 2017 od 07:30 do 13:00, Michalová

Chceli by ste si počas víkendu zašportovať a urobiť tak niečo pre seba? Máme pre vás tip. Na Michalovej sa v sobotu stretnú milovníci behu už po piatykrát. Buďte aj vy súčasťou obľúbeného bežeckého podujatia.

VYDRIČKIN ZÁZRAČNÝ DEŇ

3. júna 2017 od 09:00 do 14:00, Čierny Balog – Vydrovská dolina

Deň detí oslávia v sobotu aj vo Vydrove. Deti si tam môžu vyskúšať netradičné športy a dozvedieť sa všelijaké zaujímavosti. Nebude chýbať ani kultúrny program základnej školy Jánošovka, inšpirovaný slovenskými rozprávkami od Pavla Dobšinského, ani poznávanie prírody.. K tomu ešte neodmysliteľne patrí kopec hier.

ŠPORTOVÝ DEŇ DETÍ

3. júna 2017 od 09:00 do 15:00, Pohorelá – ihrisko

Oslava dňa detí prebehne aj v Pohorelej. Najmenší sa poriadne zapotia. Už túto sobotu budú môcť vložiť svoje sily do rôznych súťaží v športových disciplínach.

TURÍČNY JARMOK

3. júna 2017 od 09:00 do 17:00, Slovenská Ľupča

Prísť sa zabaviť, môžete aj na turíčny jarmok. Okrem predstavení v podaní materských, umeleckých, základných škôl, ale aj folklórnych súborov, program doplní aj dom remesiel. Výstava fotografií, rôzne hudobné kapely, to všetko tu nájdete! V tento deň výnimočne svoje brány otvorí aj Hrad Ľupča.

SPLAV NETRADIČNÝCH PLAVIDIEL

3. júna 2017 o 13:00, Brezno – Valaská

V Brezne sa chystá aj parádna zábava na Hrone. Zraz účastníkov prebehne pod mostom pri autobusovej stanici v Brezne. Po tom, čo rieku pokoria, na rad prichádza zábava v podaní kapiel Los babracos a Kabát revival v Starej Valaskej pri HPU.

BUKOVINKA

3. júna 2017 od 19:00 do 21:00, Braväcovo – amfiteáter

Na Braväcove členovia folklórneho súboru Bukovinka chystajú veľkolepé otvorenie letnej sezóny. Tento kultúrny program obohatia a svojím príchodom tak aj poctia Ľubo Rosík s dcérou Zuzkou a mužská spevácka skupina z Gašparova.

KONCERT V KOSTOLE

4. júna 2017 od 15:00 do 17:00, Heľpa – Rímsko – katolícky kostol

V Heľpe budete mať možnosť vidieť šikovnosť našej mladej generácie. O kultúrny program, ktorý sa uskutoční v kostole, sa postarajú žiaci miestnej umeleckej školy. V kostole odohrajú svoj koncert, ktorého súčasťou bude aj výstava prác žiakov výtvarného odboru.

GRIMMOVCI, ZAKLIATI BRATIA

4. júna 2017 od 16:00 do 17:30, Brezno – mestský park

V mestskom parku budete mať možnosť sledovať divadielko. Prídu ho zahrať skutoční herci, ktorí sa bezpochýb, ako obvykle, postarajú o skvelú atmosféru.

V priloženej fotogalérii si pozrite zábery z podvečerného námestia a priľahlej ulice!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Podvečerné zábery breznianskeho námestia
14
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: brezno.dnes24.sk
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM