Kristína Kožiaková Rôzne

Cyklistické zápolenie, aké sme v Brezne ešte nezažili. Hlavná trofej ako zo svetoznámych pretekov!

Z breznianskeho námestia vyrazia desiatky cyklistov. Takmer 180 km dlhá trať bude viesť po okolitých obciach. Okrem profesionálnych cyklistov sa však na trať postavia aj najmenší!

Ilustračný obrázok k článku Cyklistické zápolenie, aké sme v Brezne ešte nezažili. Hlavná trofej ako zo svetoznámych pretekov!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradil Miroslav Kováčik z CK Route 66, pretek ktorý sa uskutoční 19.júna nevznikol pri nijakej špeciálnej príležitosti. „My ako cyklistický klub Route 66 sme sa rozhodli a vymysleli, že urobíme preteky pre mesto Brezno,“ povedal.

Trať

Celé preteky budú situované na severnej časti námestia. Prezentácia bude pod bránou v priestoroch Alžbetky. Podľa informácií od organizátorov, by sa na štart mohlo postaviť 120 až 150 cyklistov. „Takúto účasť minimálne predpokladáme. Budeme však radi, ak príde účastníkov čo najviac. Dali sme vyrobiť 250 štartových čísel,“ rozpráva Miro.

Dĺžka trate bude 179 km s prevýšením 1490 metrov. Samozrejmosťou pretekov budú aj rýchlostné prémie.

Trať: Brezno, Valaská, Podbrezová, Predajná, Slovenská Ľupča – Brusno, Nemecká, Brezno, Beňuš, Polomka, Heľpa, Telgárt, Puste Pole – sedlo otočka,s päť Brezno – cieľ námestie.

„Rýchlostných prémií bude celkovo sedem, a to konkrétne: 16km Predajná, 41km Slov.Ľupča, 52kmBrusno, 75kmBrezno, 93km Polomka, 123km Telgárt, 151km Heľpa, 179km Brezno“, konkretizuje organizátor.

Na námestí bude aj detský pretek, kde budú rôzne vekové kategórie a to 4–5 r, 6–7 r, 8–9 r, 10–11 ročné deti aj pretekať sa bude aj na odrážadlách. „Detské preteky by sa mali odštartovať v dobe, keď bude pelotón prechádzať naspäť cez Brezno. Predpokladám, že by to mohlo byť pred 13-tou hodinou.“

Pre tých najlepších

Počas pretekov sa bude bojovať o cenné tričká v jednotlivých kategóriách.

„Za výsledky dostane žltý dres celkový víťaz, ružový víťazka, zelený dres poputuje najlepšiemu špurtérovi a modré dresy dostanú traja najlepší z najlepšieho teamu. Celkovo vyhodnotíme šiestich z kategórie, aby sa zatraktívnil pretek, a aby mali motiváciu aj ostatní makať až do konca,“ prezrádza organizátor. Pre deti sú pripravené pamätné diplomy, medaily a rôzne drobnosti.

Hlavná trofej bude veľmi podobná tej, ktorá sa odovzdáva na pretekoch Giro d´Italia. „Je to imitácia zvlnenej cesty a uková nám ju miestny kováč. Na podstavci z dreva budú názvy obcí, cez ktoré pôjde pelotón,“ dodáva Miro. Dekorovanie víťazov sa bude odohrávať v Bombura klube.

Môže vás zaujímať:

Cyklistov čakajú jubilejné preteky okolo Slovenska. Pelotón si vychutnajú aj Brezňania!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM