Katarína Oravská Samospráva

Demian po 12 rokoch na poste primátora: Odchádzam s pocitom dobre odvedenej práce

Jaroslav Demian po dvanástich rokoch skončil vo funkcii primátora mesta Brezno. Nahradil ho Tomáš Abel, ktorý v novembrových komunálnych voľbách vyhral s rozdielom až 3 748 hlasov. Demian opustil funkciu s pocitom dobre odvedenej práce. Novému vedeniu zanecháva päť rozpracovaných projektov.

Ilustračný obrázok k článku Demian po 12 rokoch na poste primátora: Odchádzam s pocitom dobre odvedenej práce
Foto: Katarína Oravská

Jaroslav Demian bol v primátorskom kresle tri volebné obdobia. V komunálnej politike však nekončí. Stal sa totiž poslancom mestského zastupiteľstva. Okrem toho je tiež poslancom VÚC-ky a národnej rady.

Nie najvďačnejšia práca

Ešte pred výmenou na poste primátora na ustavnovujúcom zastupiteľstve, Jaroslav Demian predniesol krátky príhovor. Ako začal, novozvoleného primátora a poslancov čaká služba občanovi, ktorej význam a dôležitosť, ale aj náročnosť a zložitosť spočíva v tom, že každé rozhodnutie, ktoré príjmu v nastávajúcich štyroch rokoch priamo ovplyvní občanov a život mesta.

„Pracovať pre ľudí nie je vždy tou najvďačnejšou úlohou. Výkon funkcie primátora a poslanca so sebou často prináša nevôľu občana, jeho nepochopenie a odlišný názor na riešenie problémov,“ povedal Demian. Podľa jeho slov ich prácu hodnotia občania vždy subjektívne podľa toho, či chápu prijaté rozhodnutie ako prínos pre svoj osobný život. Treba však nájsť správne východisko smerujúce k zabezpečeniu požiadaviek občanov a ďalšiemu napredovaniu mesta.

5 rozpracovaných projektov

„Odchádzam z funkcie primátora mesta Brezna s pocitom dobre odvedenej práce. Podarilo sa nám realizovať mnohé projekty, udržať riadny chod mesta aj v čase finačnej a ekonomickej krízy,“ uviedol dosluhujúci primátor. Ako pokračoval, novému vedeniu zanecháva päť rozpracovných projektov. Tri projekty – kanalizácia Vrchdolinka, rekonštrukcia Základnej školy s materskou školou Pionierska 4 a digitalizácia kina sú odsúhlasené a finančne kryté a treba ich podľa slov Demiana len zrealizovať. Zvyšné dva projekty, informatizácia mesta a rekonštrukcia synagógy, treba podľa už exprimátora ešte dotiahnuť. „Obidva majú šancu na úspech,“ povedal.

Ako pokračoval, nový primátor a noví poslanci budú nasledujúce štyri roky hľadať spoločné riešenia, prijímať vzájomné kompromisy. „Môžeme mať rozdielne názory na problémy, ktoré na nás čakajú, ale je dôležité, aby sme dokázali nájsť všeobecný konsenzus a prijímali rozhodnutia, ktoré pomôžu každému naplniť svoju osobnú predstavu o práci poslanca,“ dodal Demian.

Na záver vyslovil vďaku poslancom, ktorí ukončili poslaneckú kariéru. Osobitne poďakoval tiež svojej manželke a všetkým prítomným poprial pokojné prežitie vianočných sviatkov a v novom roku múdre rozhodnutia, aby sa v plnom zdraví, rodinnej a pracovnej pohode naplnili každého želania a túžby.

Čítajte aj Abel predstavil svoje priority: Najzaujímavejšie momenty príhovoru nového primátora…

Demian po 12 rokoch na poste primátora
2
Galéria
Demian skončil vo funkcii primátora
5
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM