Kristína Kožiaková Kultúra

Deň ľudovej kultúry v Čiernom Balogu: Pozrite si kompletný program, VIDEO

Ľudovú kultúru a tradície si v našom kraji ctíme. Dôkazom je aj akcia, ktorá je pripravená pre nadšencov našej ľudovej kultúry na Čiernom Balogu.

Ilustračný obrázok k článku Deň ľudovej kultúry v Čiernom Balogu: Pozrite si kompletný program, VIDEO
Zdroj: Radoslav Hubert

Krojovaná Handľovačka je označovaná ako deň ľudovej kultúry v Čiernom Balogu. Hoci sa podujatie organizuje po prvýkrát nahlásených je viac ako 20 predajcov, remeselníkov a handmade výrobcov.

Myšlienkou organizátorov nebolo, len vyzdvihnutie povedomia o našej ľudovej kultúre a našich tradíciách, ale aj podpora cestovného ruchu.

„Veríme, že si na svoje prídu všetci obdivovatelia ľudovej kultúry. Svojou návštevou tak podporia remeselníkov a umelcov, ktorí sa snažia našu históriu uchovávať a prezentovať aj v nových a moderných formách,“ prezradila nám jedna z organizátoriek Miroslava (Broňa) Rosíková.

Kompletný program:

V rámci KROJOVANEJ HANDĽOVAČKY bude opäť otvorená výstava krojov Slovenska so súkromných zbierok s názvom KRÁSA V KROJI UKRYTÁ.

13:00 – Burza krojov, handmade výrobkov či remeselníckych produktov.

17:00 – Prednáška Lukáša Jurča o vývoji kroja na Podpoľaní.

19:00 – Súčasťou programu KROJOVANEJ HANDĽOVAČKY bude aj škola tanca pod vedením Štefana Šteca s partnerkou a domácich interpretov.

– Celá tanečná škola vypukne o 19:00 hod. a bude pokračovať tanečnou zábavou do neskorých nočných hodín.

– Večer bude pokračovať zábava pod taktovkou Ľudovej hudby FS Hornád až do rána.

Po škole tanca a dobrej zábave je v Čiernom Balogu pripravený program aj v nedeľu. Otvorenie sezóny Lesníckeho skanzenu a Čiernohronskej železničky vo Vydrovskej doline. Čaká na vás krásna príroda, rôznorodý program, jarmok remeselníkov a možnosť previezť sa na vláčiku Čiernohronskej železničky .

Pozvánka: Krojovaná Handľovačka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM