Katarína Oravská Správy

Detské ihriská budú do leta opravené: Pribudnú tabule zakazujúce fajčiť

Čoskoro prebehne renovácia desiatich certifikovaných detských ihrísk na území nášho mesta. Opravené by mali byť do leta. Taktiež pribudne jednoduché oplotenie. V ich priestore sa totiž podľa nového nariadenia nesmie fajčiť.

Ilustračný obrázok k článku Detské ihriská budú do leta opravené: Pribudnú tabule zakazujúce fajčiť
Foto: Katarína Oravská

Mestskí poslanci sa na ostatnom mestskom zastupiteľstve dohodli, že do konca júna prebehne oprava a údržba detských ihrísk. Zároveň bol schválený aj návrh, ktorý definuje podmienky zákazu fajčenia na území mesta v priestoroch detských ihrísk a pieskovísk. Podľa doplneného všeobecne záväzného nariadenia o verejnom poriadku je tak zakázané fajčiť v priestoroch detských ihrísk a pieskovísk a v okruhu štyroch metrov od okraja detských pieskovísk. Zákaz platí aj na dopravné ihrisko na Hronskej ulici.

Všade, kde zákaz platí budú osadené tabuľky s nápisom zákaz fajčiť. Ihriská pritom priestorovo ohraničia, aby bolo jasné, pokade siahajú. Oplotenie by malo byť jednoduché zo žrďoviny a realizovať sa bude spolu s rekonštrukciou ihrísk. Všetko by sa to malo zmestiť do 7 tisíc eur, ktoré sú v rozpočte vyčlenené na opravu a údržbu ihrísk pre deti. Práce bude zastrešovať správca daných zariadení – Technické služby Brezno.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM