Katarína Oravská Samospráva

Dni mesta Brezno: Čo všetko vás čaká?

O týždeň v Brezne vypuknú dni mesta. Pre miestnych i turistov je pripravený zaujímavý program. Na svoje si prídu deti, rodiny i seniori.

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Brezno: Čo všetko vás čaká?
Foto: Katarína Oravská

Deň detí v Brezne

Dni mesta Brezno 2013 sa oficiálne začínajú 30. mája na námestí, ale sprievodné podujatia sa začnú už o deň skôr. Keďže dni mesta sa konajú aj prvý júnový deň, ktorý patrí deťom, mesto myslelo hlavne na nich. „V Brezne bude medzinárodný deň detí súčasťou osláv dní mesta a preto si zábavu užijú viacnásobne. Mnoho tradičných aj nových podujatí horehronskej metropoly poteší v tomto roku najmladších a svoj sviatok oslávia nielen v deň na to určený, ale aj počas ostatných dní,“ povedala Alena Šperková z kancelária primátora.

Súťaže v speve aj športe

V stredu, 29. mája sa v Mestskom kultúrnom dome bude konať súťaž Slávik Horehronia. „Predstavia sa mladé talenty z mesta a okolia a dozvieme sa, kto bude výhercom finále v speve populárnej piesne,“ doplnila Šperková. Súťažiť sa bude aj vo štvrtok, 30. mája na mestskom štadióne. Škôlkari breznianskeho okresu budú spolu súperiť na 16. ročníku Športovej olympiády pre deti materských škôl. Na víťazov čaká putovný pohár primátora. „V piatok, 31. mája bude námestie patriť rovnako najmladším a najstarším obyvateľom nielen mesta Brezna, ale aj hosťom z rôznych európskych partnerských miest,“ uviedla Šperková. Svoje sily si v zábavných súťažiach zmerajú žiaci a študenti s ich generačne staršími „kamarátmi“. „Činnosť na námestí bude sprevádzať aj spev mladých domácich talentov z breznianskej základnej umeleckej školy a tiež dievčat, obdarovaných na benefičnom koncerte v decembri minulého roka. Popoludní sa historickým centrom budú ozývať tóny zo Spievankova v podaní Márie Podhradskej a Riša Čanakyho,“ povedala Šperková.

Opäť nebude chýbať pečený býk

V sobotu budú na námestí súťažiť celé rodiny. Prichystané sú aj rôzne atrakcie. „Široká verejnosť sa môže pokochať tradičnými ľudovými remeslami na tradičnom jarmoku na námestí. Jeho súčasťou budú aj prezentácie výrobkov z partnerských miest. Pre návštevníkov sú pripravené aj ukážky bojového šermu a ochutnať môžu aj opečeného býka,“ povedala Šperková z kancelária primátora. V nedeľu ráno sa deti s rodičmi môžu vybrať na cestu rozprávkovým lesom. „Zažijú kopec zábavy, súťaže, stretnú sa s rozprávkovými bytosťami a popri sladkých odmenách získa každé dieťa aj špekáčik, ktorý si bude môcť samé opiecť,“ doplnila Šperková. Po prírodných aktivitách ponúka mestské kultúrne stredisko oddych pri rozprávke v mestskom dome kultúry. Divadelné predstavenie „O siedmych kozliatkach“ predvedie Divadlo bez opony z Banskej Bystrice.

Zdroj: Brezno.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM