Katarína Oravská Správy

Dobrá správa pre Brezňanov: Za teplo tento rok zaplatíme menej!

Obyvatelia takmer 5 000 bytov v našom meste by v tomto roku mali ušetriť na vykurovaní. Podľa dodávateľa tepla za to vďačíme modernizácii tepelného hospodárstva i lepším podmienkam pri nákupe zemného plynu.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Brezňanov: Za teplo tento rok zaplatíme menej!
Foto: Katarína Oravská

Obyvatelia Brezna napojení na centrálne vykurovanie budú v roku 2015 platiť za teplo o 8,17 % menej ako vlani. Štandardný brezniansky byt by takto podľa spoločnosti Dalkia Brezno, dodávateľa tepla v meste, mohol ušetriť za vykurovanie asi 50 eur ročne.

„Za poklesom ceny tepla pre konečných spotrebiteľov je neustále zvyšovanie účinnosti výroby tepla intenzívnou a dôslednou starostlivosťou o naše prevádzky a investovaním do rozvoja a modernizácie tepelného hospodárstva,“ vysvetľuje Jaromír Žák, manažér CZT v spoločnosti Dalkia Brezno. Zníženie ceny tepla pozitívne ovplyvnili tiež lepšie podmienky pri nákupe zemného plynu.

Spoločnosť Dalkia Brezno, a.s. v súčasnosti zásobuje v meste teplom a teplou vodou takmer 5 000 bytov, teda približne 13,5 tisíc obyvateľov a 8 školských zariadení. V roku 2014 dodala teplo v objeme 33 055 683 kWh.

Ako dodal Žák, počas 10 ročného pôsobenia spoločnosti v meste bolo na rozvoj a modernizáciu tepelného hospodárstva preinvestovaných viac ako 1 milión eur. Účinnosť výroby tepla sa zvýšila o 13,54 %. Stabilizácia a konkurencieschop­nosť ceny tepla sú jedným z hlavných cieľov dodávateľa tepla.

Za teplo tento rok zaplatíme menej!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM