Katarína Oravská Rôzne

Dobré správy pre milovníkov plávania: Nové kúpalisko v regióne a navyše zadarmo!

Pred štyridsiatimi rokmi to bola požiarna nádrž. Čoskoro sa zmenila na plnohodnotný bazén pre rekreantov. Ako to však už býva, na väčšiu rekonštrukciu neboli peniaze a tak kúpalisko pomaly, ale isto chátralo. Dnes je však opäť všetko inak.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre milovníkov plávania: Nové kúpalisko v regióne a navyše zadarmo!
Zdroj: TASR

Kúpalisko v Jasení sa nachádza v lokalite Šansko. Ako prezradila jeho históriu starostka obce Jasenie Elena Kordíková, pôvodne to bola požiarna nádrž vybudovaná v roku 1974. Neskôr však začala plniť funkciu bazéna na kúpanie. „Postupne, i keď sa ňom robili drobné opravy, kúpalisko chátralo, lebo na väčšie rekonštrukčné práce obec nemala financie,“ povedala Kordíková. Až doteraz…

Aktuálne je bazén opäť vo forme. Od mája do júla prešiel komplexnou rekonštrukciu. Pribudli aj nové sociálne zariadenia a šatne. Obec sa prostredníctvom členstva v Miestnej akčnej skupiny Chopok – juh zapojila do výzvy Poľnohospodárskej platovej agentúry a získala tak prostriedky z Európskeho poľnohospodárskeho fondu. Rekonštrukcia kúpaliska stála 90-tisíc eur, pričom 70-tisíc eur zaplatila Poľnohospodárska platová agentúra.

Bazén už využívajú prví rekreanti. „Zatiaľ sa kúpe na vlastné riziko, lebo stavba nie je ešte oficiálne skolaudovaná,“ uviedla Kordíková. Kúpalisko má teda jeden bazén o rozmeroch 25 krát 15 metrov. Kapacita kúpaliska je 75 ľudí. Kúpanie bude aj po oficiálnom spustení prevádzky zadarmo. „Vstupné nebude zatiaľ žiadne, lebo na rekonštrukciu sme dostali 100% dotáciu a preto nemôžeme na predmetnom zariadení zarábať po dobu piatich rokov,“ ozrejmila starostka Jasenia.

Čítajte tiež Namiesto vody smeti: Smutné obrázky bazéna vedľa plavárne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM