Kristína Kožiaková Samospráva

Dôležité INFO pre majiteľov štvornohých miláčikov v Brezne: Daň za psa sa po novom upraví

Ak patríte medzi vlastníkov psa, zbystrite pozornosť. Po novom sa zmení poplatok za psa. Poslanci mysleli aj na ľudí, ktorí si adoptujú psíka z útulku.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité INFO pre majiteľov štvornohých miláčikov v Brezne: Daň za psa sa po novom upraví
Zdroj: TASR

Mestskí poslanci v Brezne mali dnes na programe viaceré nové VZN-ká, najviac sa ale diskutovalo o novej dani za psa.

Mnohí psíčakri sa zrejme potešia, pretože daň za psa je oproti minulému roku lacnejšia o 9, 79 eur. Na rok 2016 bola sadzba určená na 40 €.

Ďalšia zmena sa bude týkať psov chovaných v rodinnom dome a priľahlom pozemku za ktoré majitelia zaplatia po novom sumu 10 € na kalendárny rok.

Poslanci podporia ľudí, ktorí sa rozhodnú vziať si psíka z útulku zriadeného na území mesta Brezna, oslobodením od dane na obdobie 12 mesiacov.

Na základe návrhu poslanca Miroslava Fašanga sa zvýhodnia aj psy, ktoré budú označené čipom od 1.1.2016. Sadzba dane bude na takéhoto psíka znížená o sumu 10 €.

Aj v budúcom roku ostáva oslobodenie od platenia dane pre psa, ktorý je chovaný na vedecké účely a výskumné účely, je umiestnený v útulku zvierat, prípadne ak sa jedná o psa so špeciálnym výcvikom, ktorého vlastní alebo používa držiteľ preukazu fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím alebo držiteľ preukazu fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím so sprievodcom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM