Katarína Oravská Rôzne

Došlo k poruche na vodovodnom potrubí: Na Mazorníkove prerušili dodávku vody

Od včerajšieho večera časti obyvateľov najväčšieho breznianskeho sídliska netiekla voda. Podľa obyvateľov je však najhoršie za nimi. Z vodovodných kohútikov približne od 10.00 už voda ide.

Ilustračný obrázok k článku Došlo k poruche na vodovodnom potrubí: Na Mazorníkove prerušili dodávku vody
Zdroj: Webnoviny.sk

Z vodovodných kohútikov netiekla ani teplá, ani studená. Tento nepríjemný stav zažili obyvatelia ulice 9. mája na sídlisku Mazorníkovo. Od včerajšieho večera do dnešného rána bol úplne zastavený prívod vody.

Podľa Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti došlo k poruche na vodovodnom potrubí. Nakoľko sa jednalo o havarijný stav, zatápanie totiž mohlo spôsobiť škody na majetku, došlo k prerušeniu dodávky vody. Zabezpečené bolo náhradné zásobovanie cisternou. Uvádza sa na webovom sídle mesta.

„Včera večer okolo tej deviatej prestala tiecť úplne voda. Ani som sa nestihla osprchovať. Netiekla ani dnes ráno. Nemohla som nič robiť, hoci som chcela variť a piecť medovníky na Vianoce. Chvalabohu, už pustili vodu, tak to hádam ešte doženiem,“ povedala 51-ročná nezamestnaná.

„Byť bez vody je to do zúfania. Našťastie to trvalo len pár hodín a od tej desiatej už voda tečie. Najskôr išla hrdzavá, ale už je to v pohode. Chcela som si ísť aj nabrať vodu do cisterny, ale už netreba. Ani som nevedela, že prišla dáka cisterna, len som z okna videla, že ľudia chodia s vedrami,“ uviedla mladá Mazorníčanka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM