Samospráva

Dôstojnejší život pre ľudí bez domova: Mesto sa pustilo do rekonštrukcie budovy

Technické služby začali s opravami objektu na Mládežníckej 4 v Brezne oproti mestskej plavárni. Technický stav budovy bol nevyhovujúci.

Ilustračný obrázok k článku Dôstojnejší život pre ľudí bez domova: Mesto sa pustilo do rekonštrukcie budovy
Zdroj: Mesto Brezno

Mesto celoročne podáva pomocnú ruku tým, ktorí či už vlastným alebo iným zavinením ostali bez strechy nad hlavou. Dovedna eviduje asi 40 klientov.

Ich domovom je objekt na Mládežníckej 4 v Brezne oproti mestskej plavárni. Mesto rozhodlo o rekonštrukcii budovy, pretože jej technický stav bol nevyhovujúci.

Celoročne v nej poskytuje sociálne služby ľuďom bez domova, pričom v nocľahárni Nádej ich momentálne využíva 24 klientov, v nízkoprahovom dennom centre Lúč 30 a v ohrevovni 6. Okrem strechy nad hlavou im ponúka teplý čaj, teplé oblečenie, možnosť prípravy stravy z vlastných surovín.

Hodiny prác

Na renovácii budovy na Mazorníkove zamestnanci technických služieb od začiatku februára do utorka minulého týždňa odpracovali 264 hodín.

„Opravili všetky podlahové krytiny, ukončili práce vo všetkých izbách, spoločenskej miestnosti či kancelárii, obnovili sociálne zariadenie – prvé WC a sprchy. V priestoroch kuchynky namontovali novú linku, vymenili rozvody vody a odpadu, a to za linkou a sporákom," uviedol riaditeľ technických služieb Ivan Kamenský. Ako dodal, klienti sú počas rekonštrukcie trpezliví.

„Práce na renovácii objektu potrvajú ešte asi dva týždne. Všetko sa ukáže po odkrytí podláh a obkladov stien na druhej umyvárni a WC.“

Po skončení opráv sociálni pracovníci odboru starostlivosti o obyvateľa mestského úradu budú pokračovať v realizácii pravidelných voľnočasových a vzdelávacích aktivít, ktoré pre klientov vykonávali aj v minulosti.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM