Katarína Oravská Správy

Fámy o zrušení osobnej prepravy na trati Brezno – Tisovec? Čítajte vyjadrenie primátora!

Železnice zmenili cestovný poriadok. Dotklo sa to aj vlaku z Brezna do Tisovca. Prečítajte si reakciu primátora.

Ilustračný obrázok k článku Fámy o zrušení osobnej prepravy na trati Brezno – Tisovec? Čítajte vyjadrenie primátora!
Foto: Rastislav Búgel

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v rámci zmien cestovného poriadku presunula odchod osobného vlaku č. 6753. Po novom tak z Brezna odchádza o 35 minút neskôr (10.50 h). Do cieľovej stanice v Tisovci prichádza o 11.55 h.

Ako uviedol primátor Tisovca Peter Mináč, zmena vyhovuje cestujúcim, ktorí prestupujú na spoj do Hnúšte a Rimavskej Soboty. „Doteraz museli na stanici v Tisovci čakať zbytočne dlho. Je to teda zlepšenie napríklad pre ľudí, ktorí cestujú z nákupov alebo úradov v Banskej Bystrici a Tisovec je pre nich prestupnou stanicou,“ vysvetlil primátor. Ako dodal, zmenu požadovali samotní tisovskí železničiari, ktorí tak chceli vyhovieť požiadavkám občanov.

Podľa ďalších slov primátora fámy o zrušení osobnej prepravy na trati Brezno – Tisovec sú nepravdivé a ľudia sa toho nemusia obávať. „Objavili sa hlasy, že pre zubačkový parný vlak dôjde na tejto trati k ukončeniu osobnej prepravy. Je to však práve naopak. Hlavne vďaka aktivitám okolo zubačky je snaha udržať aj osobnú prepravu a dokonca došlo aj k rekonštrukcii trate. V blízkom čase určite nedôjde k jej zrušeniu, ale ani k nejakému útlmu osobných vlakov,“ vyhlásil Mináč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM