Aktualizované Eliška Šándorová Rôzne

FAŠIANGY: Primátorský guláš rozvonia námestie, mesto spestria ľudia v maskách

V Brezne a v okolitých obciach to bude v najbližších týždňoch nielen o plesoch, ale aj o fašiangových slávnostiach. Kde sú pripravené tradičné zábavné akcie?

Ilustračný obrázok k článku FAŠIANGY: Primátorský guláš rozvonia námestie, mesto spestria ľudia v maskách
Zdroj: TASR

Obec Čierny Balog srdečne pozýva na Seniorské fašiangové posedenie, ktoré sa bude konať dňa 31. januára 2018 o 13.00 hod. v Čiernom Balogu v kultúrnom dome – priestory Vlčie diery. Vstupné: 2,50 €. Účastníci vo fašiangových maskách sú srdečne vítaní a najlepšia maska bude odmenená.

Komisia kultúry pri OZ Predajná pozýva všetky deti a rodičov na Detský fašiangový karneval, ktorý sa uskutoční v sobotu 3. februára 2018 od 15.00 hod. v Spoločenskom dome v Predajnej. Každá maska dostane sladkú odmenu.

Obecná zabíjačka bude v sobotu 3. februára pri Obecnom úrade Drábsko. Začiatok je o 9:00 hod. Predpoludním vás zabaví vystúpenie skupiny Kmotry a Kmotrovia z Detvy. Nudiť sa nebudú ani najmenší, pre deti je pripravené maľovanie na tvár.

Tancovačky v maskách

Metropola Horehronia usporiada Fašiangy v Brezne, ktoré sa uskutočnia na námestí dňa 9. februára 2018 o 16.00 hod. O zábavu sa postará DC Prameň, primátorský guľáš a pampúšiky od seniorov. Každá maska je vítaná!

Horehronská obec Slovenská Ľupča vás pozýva na Fašiangový večierok, ktorý sa uskutoční dňa 9. februára 2018 o 19.00 hod. v MKS Slovenská Ľupča. Konzumné: 18 €, v cene je zahrnutý: prípitok, večera, káva, víno a polnočná kapustnica. Lístky si môžete kúpiť na sekretariáte OcÚ do 5. februára 2018.

Folklórny festival

Obec Čierny Balog, folklórna skupina Kýčera, Komunitné centrum n. o. Čierny Balog, MO Matice Slovenskej Čierny Balog, v spolupráci so Stredoslovenským osvetovým strediskom a Čiernohronskou železnicou, n. o., usporiadajú v dňoch 9. – 11. februára 2018 už 23. ročník folklórneho festivalu Už sa fašiang kráti....

Dvojdňový program bude pestrý: fašiangový jarmok remeselníkov, fašiangová zabíjačka, predstavovanie folklórnych súborov, súťaže v rezaní dreva a iné spojené s občerstvením. Nebude chýbať ani súťaž vo varení trhancov.

Obec Heľpa vás pozýva na Heľpianske fašiangy, ktoré sa uskutočnia dňa 10. februára 2018 na námestí obce Heľpa. Program podujatia: 11.00 hod.: príprava fašiangových špecialít, 13.00 hod.: ochutnávka a Fašiangová veselica s pochovávaním ba­sy.

O zábavu sa postarajú: FS Urpín – laureát súťaže Zem spieva FS Heľpa, DFS Heľpančok, Poľovníci, Urbári, Ovčiari, Podnikatelia, Učitelia,Dôchod­covia, Kuchárky a ďalší.

Komisia kultúry pri OZ Predajná a Dobrovoľný hasičský zbor Predajná vás srdečne pozýva na Fašiangovú zábavu spojenú s pochovávaním basy, ktorá sa uskutoční dňa 13. februára o 17.00 hod. v Spoločenskom do­me.

Ďalšie informácie: vstupenky je potrebné si zakúpiť na OcÚ do 8. februára 2018, vstupné 8 €/os., do tanca hrá skupina Horec, počas akcie bude k dispozícií butet s alko aj nealko nápojmi, hasiči vám vopred ďakujú za príspevok.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM