Katarína Oravská Správy

Premiér o obchvate Brezna: Vieme, kedy sa začne s výstavbou!

Dlho očakávaný obchvat Brezna sa pomaly stáva realitou. Premiér Robert Fico po výjazdovom rokovaní vlády v našom kraji prezradil, kedy sa začne s výstavbou!

Ilustračný obrázok k článku Premiér o obchvate Brezna: Vieme, kedy sa začne s výstavbou!
Zdroj: TASR

Zdá sa, že Brezno sa svojho obchvatu predsa len dočká. Stavať sa mal začať v júni 2013, neskôr v septembri minulého roka, teraz je tu tretí dátum. Podľa slov predsedu vlády sa s výstavbou prvej etapy začne do konca marca.

„Sú tu rôzne nehodové miesta, ako je Ružová osada, Polomka. Toto všetko začne do 31. marca, lebo je to pripravené z hľadiska všetkých rozhodnutí,“ doplnil Robert Fico.

Vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Banskej Bystrici rozhodla podporiť viaceré projekty v našom kraji. „Je to možno 20 až 25 projektov, na ktoré sme vynaložili 2,6 miliónov eur. Je tu aj pomoc pre nemocnicu v Brezne, kde sa nakupuje lekárske technické zariadenie,“ priblížil Fico.

Medzi projektmi podľa premiéra pribudol cestný most v Brezne smerom na Bujakovo do fabriky na výrobu obálok. „Chceme zlepšiť infraštruktúru a dochádzku ľudí do tohto prostredia,“ poznamenal premiér. Viac o rozhodnutiach vlády pre náš región TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM