Jakub Forgács Správy

Fico prehovoril o aktuálnom stave projektu R1-tky: Spojenie Bystrice s Ružomberkom zaradil medzi priority

Výstavba rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom opäť na pretrase. Premiér Robert Fico na tlačovke prezradil nielen to, ako to aktuálne vyzerá s projektom.

Ilustračný obrázok k článku Fico prehovoril o aktuálnom stave projektu R1-tky: Spojenie Bystrice s Ružomberkom zaradil medzi priority
Zdroj: TASR

Prioritou pre vládu SR je dokončenie diaľnice D1, podporovať však bude aj výstavbu rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom. Uviedol to v stredu v Ružomberku na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní vlády jej predseda Robert Fico (Smer-SD).

„Pokiaľ ide o prepojenie Banskej Bystrice a Ružomberku, o tomto prepojení sa hovorilo veľmi intenzívne, keď sme pripravovali PPP projekty v rokoch 2009 až 2010. Bola vtedy otázka, či to nemá byť alternatíva úseku D1 cez Žilinu, žeby prepojenie východ-západ, západ-východ bolo realizované cez Bratislavu, Nitru, Zvolen, Banskú Bystricu, Ružomberok smerom na Poprad a Prešov,“ pripomenul.

„Zlepšenie cestného prepojenia Ružomberka a Banskej Bystrice by určite výrazne urýchlilo prepojenie západu a východu Slovenska,“ informoval premiér zástupcov médií na brífingu pred budovou ružomberskej radnice.

Rezort dopravy podľa jeho slov už dostal za úlohu začať s prípravou dokumentácie pre dopravné spojenie Banská Bystrica – Slovenská Ľupča. „Ako keby sme už rešpektovali, že sa blížime k záveru dostavby D1 a že si musíme pripraviť všetky projekty, ktoré chceme následne financovať. Medzi tieto priority musí patriť spojenie Banská Bystrica – Ružomberok,“ do­dal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM