Marcel Páleš Správy

Fico prehovoril o spolupráci poslancov a Kotlebu: Žabomyšie spory by nemali význam!

Robert Fico Mariána Kotlebu nespochybňuje. Aj novozvolený predseda Banskobystrického kraja je podľa premiéra župan, ako ktorýkoľvek iný. Fico navyše verí, že spolupráca sa nájde a kraj bude šľapať ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Fico prehovoril o spolupráci poslancov a Kotlebu: Žabomyšie spory by nemali význam!
Zdroj: Webnoviny.sk

Predseda vlády Robert Fico výsledky krajských volieb rešpektuje a nespochybňuje nikoho, kto bol zvolený v priamych voľbách. Povedal to v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu.

„Teraz už je na zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), aký mechanizmus spolupráce zavedie, a to je jeho povinnosťou,“ poznamenal. Ako ďalej povedal, akékoľvek žabomyšie spory by nemali význam. „Preto verím, že spolupráca sa nájde a kraj bude šlapať ďalej,“ uviedol.

Iný obraz VÚC?

Voľby však boli podľa jeho slov poznačené mimoriadne nízkou účasťou. „Preto je na mieste otázka, čo urobíme s VÚC, to je prvý záver, ktorý ma zaujíma,“ povedal. Ako doplnil, je legitímne ponúknuť nový obraz VÚC, zníženie ich počtu ako aj počtu poslancov.

Fico chce o tom hovoriť s opozíciou, pretože VÚC musia zatraktívniť. Dôležitá je podľa neho otázka kompetencie vyšších územných celkov. „Ide o to, či budú nezávislé alebo bude štát môcť vstupovať do ich rozhodovacích procesov,“ povedal Fico.

Nový zákon ako riešenie rómskej otázky

Jedným z riešení rómskej otázky je podľa neho zákon o dávkach v hmotnej núdzi. „Keď je niekto evidovaný ako nezamestnaný a poberá dávku v hmotnej núdzi, bude musieť odpracovať 32 hodín verejnoprospešných prác za mesiac. Pokiaľ nebude podmienky napĺňať, dávka sa bude krátiť a odnímať,“ vysvetlil Fico.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM