Katarína Oravská Samospráva

Fico zasadil Kotlebovi ďalší úder, pozval všetkých len jeho nie: Reakcia na seba nenechala čakať!

Banskobystrický samosprávny kraj hovorí o pokračovaní arogancie premiéra. Ten nepozval Mariana Kotlebu ako jediného z predsedov krajov na pracovného stretnutie, podľa jeho slov na to nevidel dôvod. Reakcia na rozhodnutie Roberta Fica na seba nenechala dlho čakať.

Ilustračný obrázok k článku Fico zasadil Kotlebovi ďalší úder, pozval všetkých len jeho nie: Reakcia na seba nenechala čakať!
Zdroj: TASR

Podľa slov hovorcu Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimíra Gürtlera, arogancia premiéra pokračuje.

„Po odmietnutí premiéra stretnúť sa s predsedom BBSK Marianom Kotlebom k otázke eurofondov, premiér zasadil obyvateľom BBSK ďalší úder,“ uviedol reakciu na rozhodnutie premiéra Gürtler.

Fico predsedu BBSK, ako jediného z predsedov samosprávnych krajov, nepozval na pracovné stretnutie ku aktuálnym otázkam problematiky rozvoja samosprávnych krajov. „Premiér touto aroganciou opäť dokazuje neúctu k princípom demokracie. Neakceptovaním legitímne zvoleného predsedu BBSK Mariana Kotlebu premiér škodí občanom BBSK a Slovenska,“ dodal v reakcii Gürtler.

Ako povedal premiér Robert Fico na margo nepozvania banskobystrického župana Mariana Kotlebu, témy ako oslobodenie Bratislavy, koniec 2. svetovej vojny či koniec fašizmu sú pre neho sväté a mimoriadne dôležité.

„Mne je veľmi ťažko sedieť za stolom s človekom, ktorý má úplne opačné hodnotové vybavenie, s človekom, ktorý premárnil možnosti v Banskobystrickom kraji pokiaľ ide o využívanie fondov, preto som nevidel žiadny dôvod na komunikáciu s pánom županom BBSK,“ uviedol Fico.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM