Kristína Kožiaková Šport

Florbalisti z Brezna krôčik od prvej ligy: Zápas zvrátil tento zákrok brankára! VIDEO

V nedeľu 20.marca sa v prvom nadstavbovom kole, ktoré sa konalo v Sl. Ľupči, stretlo 5 tímov bojujúcich o postup medzi najlepších. Hráči FBC Horehronec Brezno výrazne prehovorili do bojov o postup do 1.ligy.

Ilustračný obrázok k článku Florbalisti z Brezna krôčik od prvej ligy: Zápas zvrátil tento zákrok brankára! VIDEO
Zdroj: FBC HOREHRONEC

Horehroncov čakal prvý zápas na pravé poludnie a súperom im bolo mužstvo Ružomberka, ktoré ovládlo severnú časť ligy a v ktorého kádri možno nájsť aj bývalých extraligistov z Tvrdošína. Do zápasu tak ako favorit nastupovali hostia a od úvodu to bolo na palubovke vidieť.

S pribúdajúcimi minútami si hostia postupne zveľaďovali svoj náskok, po hrubých chybách v obrane a do prvej prestávky viedli už 5:1.

V druhej tretine hostia pokračovali v nastúpenom trende a domáci hráči mali veľké problémy vysporiadať sa s aktívnou hrou súpera, ktorý navýšil svoj náskok až na 8 gólov, keď na začiatku 37. minúty svietilo na tabuli skóre 10:2 a s domácimi to nevyzeralo vôbec dobre.

Súper však na chvíľu poľavil a Horehronci v priebehu 25-ich sekúnd strelili tri góly a rázom boli späť v hre. Do konca druhej tretiny už gól nepadol a tak pred poslednou tretinou viedli hostia o päť gólov 10:5.

Namotivovaní tromi rýchlymi gólmi vstupovali Horehronci do poslednej časti hry s cieľom pokúsiť sa o malú senzáciu. Tú sa im postupne darilo napĺňať, a gól po góle doťahovali stratu. Zlomovou sa ukázala 55. minúta, keď najprv Svinčiak, hrou v malom bránkovisku, ponúkol hosťom možnosť druhého trestného strieľania. To však akrobatickým zákrokom zneškodnil domáci brankár a v následnom oslabení znížil na rozdiel jediného gólu neúnavný Brozman, typickou strelou pod brvno. O dve minúty nato, strelil vytúžený vyrovnávajúci gól Samuelčík a domáci zrazu pomýšľali na víťazstvo. Plány zhatilo vylúčenie v závere zápasu a tak už neostal čas pridať rozhodujúci gól. Domáci napriek remíze ukázali veľkú silu a odhodlanie a do bojov o medaile si pripísali veľmi cenný bod.

FBC Horehronec „A“ – FBC Dukla Ružomberok – 10:10 (1:5, 4:5, 5:0)

V druhom zápase čakal na domácich súper z Rimavskej Soboty. Domáci posilnení o agilného Richtera od úvodného hvizdu išli za víťazstvom a prvý gól na seba nenechal dlho čakať. Hostia viditeľne unavení prvým zápasom vzdorovali len prvú polovicu tretiny po ktorej domáci spustili gólové preteky.

Domáci si zápas s prehľadom postrážili a pripísali si ďalšie dva body do tabuľky a pred poslednými dvoma zápasmi nadstavbovej časti, majú výbornú pozíciu v boji o celkové víťazstvo v 2.lige.

FBC Horehronec „A“ – FBC Slovan Rimavská Sobota – 15:6 (7:3, 5:1, 3:2)

„V prvom rade sa chcem poďakovať spoluhráčom za výkony, ktoré v nedeľu predviedli v hale a verím že na ne nadviažeme aj o dva týždne. Z pohľadu medailových ambícií sa nám podarilo získať o bod viac ako som ja osobne očakával, takže určite spokojnosť, najmä keď si premietnem priebeh prvého zápasu, všetko je ale ešte otvorené, takže musíme zamakať a vynahradiť si minulú sezónu,“ prezradil Krištof Štipák kapitán FBC Horehronec „A“

Zostava FBC HHC „A“: Štipák „C“ – Bouhaddane, Budovec, Sabó, Svinčiak – Belko, Pampurík, Samuelčík, Potkány, Brozman, Richter

Vychutnajte si dôležitý zákrok brankára FCB Horehronec na videu. Po tomto zákroku sa začal lámať chlieb a podarilo sa otočiť z 9:2 na 10:10.

Kto by mal záujem podporiť chlapcov z Brezna v Rabči 3.4.2016, môže kontaktovať FBC Horehronec na oficiálnej FCB stránke.

Perfektný zákrok braknára FBC Horehronec
1
Galéria
Zdroj: FBC HOREHRONEC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM