Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Atraktívna NOVINKA na brehu Hrona. V Brezne vyrastá oddychová zóna

Rozmýšľate, ako stráviť svoj voľný čas aktívne? Na nábreží Hrona budujú ihrisko, ktoré ocenia aj tí starší.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Atraktívna NOVINKA na brehu Hrona. V Brezne vyrastá oddychová zóna
10
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: Dnes24.sk

Asi ste už postrehli, že na nábreží Hrona vládne čulý ruch. Pribudne tam mnoho noviniek. Občania ich budú môcť využívať pre rozvoj pohybového aparátu a relax. Každá veková kategória si tu príde na svoje. Ako informoval vedúci miestnych komunikácií a stavieb Ivan Brozman, práce na vyspravení a úpravách pôvodnej plochy už začali.

Na ihrisku pribudne napríklad trvalé dopravné značenie. Mesto tiež zabezpečí doplnenie dopravného značenia a obstaraná firma zase natiahne nový asfalt. Plocha bude spĺňať podstatu, slúžiť pôvodným, výchovno-vzdelávacím zámerom.

Myslelo sa aj na vyššie vekové kategórie. K dispozícii budú certifikované stroje, vďaka ktorým sa Brezňania budú môcť udržiavať v kondícii. Podľa slov Ivana Brozmana už začali s výkopovými prácami, vybetónovali pätky a vytvoria osem stanovíšť na cvičenie. Zacvičiť si budú môcť všetci. Fitnes park bude zahŕňať vybavenie ako dvojitý twister, twister a stepper, eliptický trenažér, veslovací trenažér, bradlá pre dvoch, dvojitý surf, trenažér chôdze, či posilňovací stroj na ramená.

Z čerstvo zrealizovaného zámeru sa teší aj primátor Tomáš Abel, ktorý o fit parku povedal: „Aj keď by sme už skôr avizovali, že týmto parkom chceme zaktivizovať najmä našich seniorov, nenáročné cvičenie je určené pre rôzne vekové kategórie. Verím, že aj vďaka tomuto športovisku sa nám v Brezne podarí vytvoriť vyhľadávanú oddychovú zónu pre všetkých obyvateľov.“

A čo robiť keď si dáte poriadne do tela? Využiť môžete priestor relaxačnej zóny. Pri Hrone sa môžete pohodlne usadiť na lavičkách. Rodiny s deťmi túto zónu často využívajú na prechádzky.

V našej fotogalérii nájdete aktuálne zábery procesu budovania atraktívnej novinky!

V OBRAZOCH: Nová oddychová zóna na nábreží v Brezne
10
Galéria
Foto: Jaroslava Parašínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM