Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Breznianski pacienti sa dočkali: Viac parkovacích miest aj nová cesta pri nemocnici

Rozbitá cesta pred nemocnicou, ktorá bola tŕňom v oku mnohých Brezňanov je už minulosťou. Čo všetko v areáli sa dočkalo rekonštrukcie?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Breznianski pacienti sa dočkali: Viac parkovacích miest aj nová cesta pri nemocnici
Zdroj: Dnes24.sk

Cesta v katastrofálnom stave pred nemocnicou v Brezne je už minulosťou. Viac informácií o zmenách, ktoré sa udiali, nám prezradili pracovníci technického úseku v breznianskej nemocnici.

Parkovanie aj rekonštrukcia

„Vzhľadom na to, že potreba parkovacích miest bola stále väčšia, presťahovali sme parkovanie všetkých zamestnancov priamo do areálu nemocnice, aby sa uvolnili parkovacie miesta pre pacientov. Dostali sme avízo z neďalekého obchodného domu, že pacienti zvyknú parkovať aj tam,“ prezradil nám Ľubomír Grác, námestník prevádzkovo-technického úseku v nemocnici.

Počas rekonštrukcie však zistili, že kanalizácia o odvádzanie povrchovej aj spodnej vody nebolo funkčné. Podľa slov Gráca to nebolo len o odstránení nekvalitnej vozovky, ale bolo potrebné zbaviť sa problému celkovo.

„Pri prerábke sme zistili, že nestačí len opraviť povrch cesty, ale musí sa kompletne opraviť podložie a odstrániť spodné vody. Z okolitých pozemkov neustále razila spodná voda a vyvierala priamo na parkovisko. Jedna vetva podmývala aj autobusovú zastávku. Roky sa to len plátalo. Teraz sa urobilo nanovo podložie a boli vykonané aj statické a záťažové skúšky tak, aby to vyhovovalo,“ konkretizoval obsah prác námestník a dodal, že sa osadili nové obrubníky a nanovo sa zviedla aj povrchová voda.

Ďalšie plány

Financovanie rekonštrukcie cesty bolo podľa jeho slov z vlastných zdrojov a časť zo sponzorského.„U­robili sme zatiaľ to, na čo máme finančné prostriedky. Do budúcnosti chceme pokračovať v rekonštrukcii prístupovej cesty a parkovacej plochy horného parkoviska,“ rozpráva o plánoch nemocnice Grác.

Breznianski pacienti sa môžu tešiť aj na ďalšie zmeny. Nemocnica pripravuje transformačný plán a spracováva celú filozofiu na ďalšie obdobie. „Budeme sa uchádzať o finančné prostriedky so zdrojov Európskej únie, ktoré budú použité na technické vybavenie nemocnice, zriadenie urgentného príjmu a kompletnú rekonštrukciu operačných,“ dodal na záver Grác.

Pozrite si zmeny v areáli nemocnice v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

V okrese Brezno žije 11 ľudí s úctyhodným vekom. Najnovšie štatistiky prezradia viac

Čo sa oplatí zažiť v Brezne a okolí? 10 víkendových akcií na jednom mieste

Veľké zmeny v areáli breznianskej nemocnice v OBRAZOCH
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM