Katarína Oravská Samospráva

FOTO: Brezno poďakovalo 52 darcom krvi, dostanú zľavu v plavárni, saune aj v MHD

14. jún je Svetovým dňom darcov krvi. Pri tejto príležitosti sa včera uskutočnilo v Mestskom úrade v Brezne slávnostné prijatie viacnásobných darcov krvi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Brezno poďakovalo 52 darcom krvi, dostanú zľavu v plavárni, saune aj v MHD
Foto: Katarína Oravská

Na slávnostné prijatie bolo navrhnutých 52 dobrovoľných darcov krvi, ktorí sú držiteľmi významných ocenení a to: 5 darcov – medaila prof. Kňazovického, 8 darcov – diamantová plaketa prof. MUDr. Jana Janského a 39 darcov – zlatá Janského plaketa. Prijatie prebehlo za účasti vedenia Mestského úradu a Miestneho spolku Slovenského červeného kríža v Brezne.

Máme 1 145 evidovaných darcov krvi

Obdiv a vďaku vyjadril darcom krvi viceprimátor Jána Račák: „Pravidelne odovzdávate vlastnú krv bez toho, aby ste za to očakávali protihodnotu, uznanie či slávu. Robíte to potichu a nezištne. Často ani vaši najbližší susedia nevedia, kam pravidelne smerujú vaše kroky. Nenosíte na šatách ceduľku s nápisom daroval krv. Pre vás sa slovo dar stalo samozrejmosťou, akousi dobrovoľnou povinnosťou.“ Mesto sa rozhodlo odmeniť darcov malou pozornosťou. „1 145 evidovaných darcov krvi, to je číslo, na ktoré môže byť naše mesto hrdé. Je ťažké vrátiť protihodnotu vášho vzácneho daru, preto aspoň malou pozornosťou sme sa rozhodli poďakovať vám všetkým. Všetci darcovia krvi môžu s 50 % zľavou využívať služby plavárne na Mazorníkove a tiež sauny v Brezne a od decembra zľavy na miestnej hromadnej doprave,“ uviedol Račák.

Brezno poďakovalo 52 darcom krvi
28
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM