Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Dni mesta Brezna v obrazoch: 5 vecí, ktoré nás na trhoch zaujali najviac

Stánky sú na svojich miestach, na námestí rozvoniava klobása a vládne príjemná atmosféra. Dni mesta Brezna sú v plnom prúde. Čo na trhu najviac pritiahlo našu pozornosť? Rozhodne to neboli len nové stánky...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Dni mesta Brezna v obrazoch: 5 vecí, ktoré nás na trhoch zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Dni mesta Brezna vypukli už vo štvrtok a skončia sa v nedeľu. Na hlavný program na námestí sa ešte všetci môžu tešiť. Vystúpenia skupiny Polemik, Petra Nagya, či superstáristov, to všetko na nás ešte len čaká.

My sme boli vyskúšať atmosféru priamo na námestí a veru, je sa na čo pozerať. Vybrali sme 5 zaujímavostí, ktoré nás oslovili.

Krásne nové stánky (Foto č.1 a č.2)

Ako prvá vec, ktorá nás naozaj zaujala, sú nové stánky mesta Brezna. Vznikli ako produkt verejno-súkromného partnerstva mesta a podnikateľov z regiónu, pričom ruku k dielu priložili i študenti miestnej Strednej odbornej školy techniky a služieb.

Mesto sa rozhodlo inšpirovať minulosťou, obnoviť breznianskeho ducha a nadviazať na odkaz niekdajších hugánskych jarmokov, čomu prispôsobilo i vizuál predajných stánkov. Všetky sú jednotné, celé z dreva a na plachte s mestským erbom.

Viac informácií o nových stánkoch sa dozviete v článku: Unikátna inšpirácia: Novinku uvidíme v praxi už na Dňoch mesta Brezno, FOTO!

Hudba priamo pri stánku (Foto č.3)

Keď prechádzate popri stánkoch, zaujme vás množstvo vecí a žasnete nad šikovnosťou remeselníkov. Pred prvým stánkom s koženými výrobkami si môžete rezko poskočiť do rytmu. Stojí tam totiž harmonikár a ak ste smelí, môžete si s ním aj zaspievať.

Keramikár v akcii (Foto č.4)

Kruh na keramiku a majstra priamo pri práci, to sa len tak nevidí. V stánku s keramikou môžete sledovať v priamom prenose výrobu hrnčekov, vázičiek a kadečoho iného. Dobový odev keramikára dodáva remeslu naozaj tú správnu atmosféru.

Kaviareň na retrobicykli (Foto č.5)

To musíte zažiť! Dievčence z Hotelovej akadémie v Brezne vám priamo na námestí v pojazdnej kaviarni na retrobicykli naservírujú kávičku. Máte chuť na presso, či radšej cappuccino? Skvelá káva so štýlovým prevedením, na dvoch kolesách.

Poplamúchy (Foto č.6 a 7)

Vychytávkou je nenápadný drevený stánok, v ktorom si kúpite Poplamúchy. Ako sme sa dozvedeli, ide o dávny názov pre posúch. Je vyrobený z chlebíkového cesta a jedinečnú chuť a chrumkavosť, mu podľa predávajúcich dodáva piecka vyrobená z hliny a slamy, v ktorej ho pečie. Vybrať si môžete z troch variant, a to slaninkový, klobásový a syrový.

Môže vás zaujímať:

Na Hrone bude poriadne veselo. Netradičné plavidlá čaká opäť splavovanie

FOTO: Atrakcie Dní mesta Brezna. Kto si trúfne na naháňačku s políciou na vznášadle?

Námestie a stánky počas dní mesta Brezna 2016
21
Galéria
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM