Jakub Forgács Správy

FOTO: Fico zamieril do Podbrezovej. Počas návštevy dominovala téma zamestnanosti

V neďalekej Podbrezovej sa objavil sám premiér. Aký problém rezonoval na stretnutí s generálnym riaditeľom podbrezovských železiarní?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Fico zamieril do Podbrezovej. Počas návštevy dominovala téma zamestnanosti
8
Galéria
Zdroj: TASR

Železiarne Podbrezová boli pred niekoľkými rokmi nútené prepúšťať, dnes sa boria s opačným problémom, nedostatkom zamestnancov. V súčasnosti ich potrebujú asi 150 a nevedia ich nájsť. Aj o tomto probléme s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) hovoril v pondelok predseda predstavenstva a generálny riaditeľ podbrezovských železiarní Vladimír Soták.

„Zobrali sme okolo 180 ľudí a potrebujeme ďalších 150, ktorých vieme zamestnať. Hľadáme ich nielen na Horehroní, ale už aj v Detve, Rimavskej Sobote, všade. Do každej rodiny v okrese Brezno sme dali leták, kde hovoríme, že potrebujeme ľudí na všetky robotnícke profesie,“ odpovedal Soták na otázku, ako je to so zamestnanosťou v jednej z najstarších hutníckych fabrík, ktorá je jediným veľkým zamestnávateľom na Horehroní.

Predseda vlády ešte pred stretnutím s vedením spoločnosti a prehliadkou jej výrobných priestorov, rokoval v Podbrezovej so zástupcami Klubu 500, kde rovnako dominovala téma zamestnanosti.

„Klub 500 otvára témy, o ktorých si myslíme, že pomôžu podnikateľskému prostrediu. V klube sú všetko zamestnávatelia a do budúcna reálne vidíme obrovský problém s nedostatkom ľudí. Navrhujeme riešenia, ako ísť do spolupráce so strednými školami, ako rozšíriť duálne vzdelávanie, ako ísť do nájomných bytov pre mladé rodiny. Musíme sa znova vrátiť k myšlienke, že o mladé rodiny sa treba postarať. Dohodli sme sa, že pripravíme krátke konkrétne návrhy, ktoré predložíme premiérovi,“ zdôraznil Soták.

Pozrite si zábery z Ficovej návštevy v Podbrezovej!

V OBRAZOCH: Fico na návšteve Železiarní Podbrezová
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM